Home » Abarth , Fiat

Gerucht Abarth 500X duikt weer op

20 april 2018 15:01 5 reacties

Ongeveer vier jaar geleden, toen de 500X nog kakelvers was, overwoog men bij Fiat al om een gepeperde Abarth te lanceren. Er reden zelfs wat proefmodellen rond Turijn. Om rationele redenen is daar toen uiteindelijk nog eerst van afgezien, maar het gerucht duikt nu opnieuw op. Men spreekt zelfs over een presentatie in Parijs einde deze zomer. Mopar liet in de VS tijdens de grote SEMA tuning-beurs van 2015 (foto’s) al middels de 500X ‘Chicane’ zien, hoe zo’n krachtige versie er uit zou kunnen zien.

Fiat heeft al door laten schemeren dat de komende 4 jaar vooral in de succesvolle 500-familie geïnvesteerd zal worden. De 500X zal binnenkort (2019) opgefrist dit nieuwe tijdperk ingaan en volgens een gerucht dat bij een Engelse bron vandaan komt, zal deze vernieuwde ‘X’ ook als Abarth debuteren. Onder de kap een turbomotor met tussen de 200 en de 240 pk. Concurrenten doen hetzelfde met een Mini Counrtyman of bijvoorbeeld een splinternieuwe Cupra-versie van de Seat Arona.

Abarth zou als benchmark voor ‘fabriekstuning’, zichzelf dus een beetje van de kaart schrappen, zou het nu nog steeds geen sterker kleine Crossover in het gamma opnemen. De blauwdruk ligt er allang, dus veel arbeidsuren zal de realisatie van een dergelijk model vermoedelijk niet meer kosten. Bovendien zou een uitbreiding van Abarth’s gamma (naast 595/695 en 124) een vruchtbare daad zijn om de schorpioen in de kijker te houden.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

5 reacties »

 • Wim schrijft:

  Het zal wel weer bij een gerucht blijven.

 • CCHans schrijft:

  Ruim een week geleden ook een bericht in de Italiaanse autobladen over een kleine restyling van de 500X. Dan ook gelijk de introductie van de firefly motoren. Die komen in ieder geval 😀.

 • Lancia4Ever schrijft:

  en schonere urea diesel

 • Lusso schrijft:

  Het zou stilaan tijd worden. Bij FCA blijven ze vaak zolang kakelen over het wel of niet uitbrengen van een nieuw model dat het momentum weg is en de concurrentie allang gaan lopen is met een gelijkaardig idee. Dat heb je dus als de firma geleid wordt door boekhouders en niet door autoliefhebbers.

 • Wim schrijft:

  Lusso, meestal blijft het bij kakelen 🙂

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Abarth , Fiat

Lees meer over

Volg ons

Advertenties