Home » FCA , Fiat Powertrain

Gouden medaille voor FCA transmissiefabriek in Verrone

16 november 2015 19:23 4 reacties

verrone

Het lag al in de lijn der verwachtingen, maar nu heeft FCA’s transmissiefabriek in Verrone dan ook de felbegeerde gouden medaille op het gebied van World Class Manufacturing (WCM) in de wacht weten te slepen. De fabriek in de Piemontese provincie Biella, werd ooit speciaal gebouwd om techniek voor het merk Lancia te vervaardigen en won onlangs een belangrijke Duitse internationale erkenning voor een zeer hoogwaardige productiewijze (die aanstaande woensdag zal worden uitgereikt). Nu ontvangt de fabriek in Verrone dus ook de kwaliteitsstempel van Japanse oorsprong. Fiat Chrysler zet zich inmiddels al jaren in om dit niveau te bereiken, wat ook terug is te zien in de zeer betrouwbare producten van FCA en de terugkerende jaarlijkse erkenningen voor het zo min mogelijk milieubelastend fabriceren. Daarbij komt ook nog een werkwijze dat het personeel erg ten goede komt, wat tijdens de uitreiking van het “Autmotive Lean Production” aan bod kwam.

In deze fabriek waar 600 man werkzaam is, is het een paar jaar geleden niet heel erg druk gehad, maar inmiddels is de productie aardig op gang nu de C635 transmissie ook voor de populaire Jeep Renegade en Fiat 500X wordt geproduceerd. Daar komen bovendien spoedig nog andere modellen bij. FCA heeft inmiddels een heel aantal fabriek op het hoogste WCM niveau gebracht. Naast Verrone werken inmiddels ook Giambattista Vico te Pomigliano d’Arco, Bursa in Turkije, plus Tychy en Bielsko Biala in Polen op dit gouden niveau. De hoge mate van flexibiliteit en efficiënte heeft bijgedragen aan de hoogste erkenning. Dit wordt overigens jaarlijks opnieuw getoetst.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

4 reacties »

 • squadra schrijft:

  Er zijn maar weinig mensen die dit begrijpen kwaliteit en Italiaans het bestaat. Duitse kwaliteit is marketing. Maar als Italiaan moeten ze zich 100000000000000000000000000000000000000000000000 keer bewijzen zo jammer.

  Oh wacht vandaag is bij onze 20 jaar oude Ypsilon de ruitenwisser motor kapot gegaan. Is dus toch troep wat die Italianen maken! NOT

  Ciao

  Squadra

 • Edwin schrijft:

  Beetje tendentieus artikel aangezien het consumerreports zijn maar het is blijkbaar verre van alleen maar positief nieuws mbt kwaliteit voor Fiat. Als minst betrouwbare uit de lijst…

  http://www.9news.com/story/money/personal-finance/consumer/2015/11/15/reliable-cars-lexus-toyota-audi/75838894/

 • squadra schrijft:

  Dit is altijd zo lastig om daar doorheen te prikken. Alfa Romeo is een merk waar ook het circuit vaak mee wordt aan gedaan en passen worden gereden etc. De Dacia Sandero weet daar helemaal niks van het is ook hoe een auto word gebruikt door zijn klanten.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Fiat Powertrain

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties