Het 175 jaar oude Riva signeert nu ook de Abarth 695 Rivale

Precies een jaar na de persintroductie van de Fiat 500 Riva editie, is aan het Lago d’Iseo opnieuw een interessant samensmelting gepresenteerd. Dit keer tussen Abarth en Riva. Daar waar de 500 Riva editie de gelijkenis nog vooral in de historische context zocht, is de nieuwe gelimiteerde Abarth 695 ‘Rivale’ een een smaakvol bommetje dat zich graag laat vergelijken met de machtige moderne boten van Riva. De prestaties staan nu dus centraal, dus haalt Abarth hiervoor het topmodel van stal, namelijk een 695 met 180 pk. Enkel de extremere Biposto doet er nog een schepje bovenop. Met strakke initialen is de naam Rivale op de flanken en de achterzijde geplaatst.

De terugkeer van FCA naar Sarnico is niet geheel toevallig; In het kader van 175 jaar Riva kon een jubileumeditie namelijk niet uitblijven. Naast de 695 Rivale met carbon fiber afwerking van het interieur, of (op verzoek) kenmerkend ragfijn uitgesneden houten dashboardafwerking, is er namelijk ook de 695 Rivale 175 Anniversary met her en der het jubileum-logo. Deze verjaardagseditie is tevens voorzien van speciale met de hand afgewerkte stoelen in blauwe en zwart leer met jubileum-logo in de hoofdsteun. Ook is er een speciale badge op de B-stijl. De Rivale 175 Anniversary is een extra gelimiteerde versie. Gelimiteerd is de 695 Rivale eveneens en dus vind je ook in deze versie zonder jaartallen een naamplaatje met voertuignummer. Maar de 175 Anniversary is pas echt zeldzaam. Er zullen namelijk 175 gesloten versies en 175 open exemplaren van de 695 Rivale 175 Anniversary gemaakt worden.

De naam Rivale is afkomstige van de ultramoderne Riva ’56 Rivale’. Een laatste creatie in een lange geschiedenis die teruggaat tot 1842. De twee tonen opzet van de Abarth is ons zeer bekend en sluit extra goed aan op genoemde boot van Riva. De speciaal voor deze editie toegepaste tinten Riva Blu Sera (donkerblauw) en Riva Shark Grey (zilvergrijs), gescheiden door een dubbel aquamarijn lijntje rondom, zijn standaard op zowel de 695 Rivale als de gelimiteerde 695 Rivale 175 Anniversary. Kenmerkend is ook een brede strip van geborsteld aluminium boven de achterklep in de stijl van details op een speedboot. Ook de 17 inch velgen zijn uniek. De 180 pk (250 Nm en een verhouding van 5,8 kg/pk) sterke Abarth gaat van 0-100 in 6,7 seconden en heeft een top van 225 km/u.

Een gedachte over “Het 175 jaar oude Riva signeert nu ook de Abarth 695 Rivale

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.