Is deze Montecarlo Concept de Lancia van de toekomst?

Perfecte herinterpretatie van “La linea pulita”.

Bij het zien van deze Lancia Montecarlo concept van David Obendorfer krijgen we haast kippenvel van opwinding. Niet omdat het een compacte SUV/Crossover is volgens de laatste mode (alles behalve), maar omdat dit Hongaarse toptalent in design, die we nog kennen van zijn moderne interpretatie van de Fiat 127, dit hedendaagse modeltype op erg geslaagde wijze geheel in Lancia-stijl heeft weten uit te voeren. Lancia staat bekend om haar elegante sobere lijn zonder saai te zijn. Innovatieve kracht in stijl zou je het kunnen noemen, dat in het verleden ook wel “La linea pulita” (de schone lijn) is genoemd. Geen merk haalt in onze ogen hetzelfde niveau, ook vandaag niet.

Stellantis kijk hier a.u.b. goed naar!

Deze Montecarlo concept toont met wat typische elementen die te herleiden zijn tot de oorspronkelijke Montecarlo uit 1975, (schuin aflopende achterzijde en elementen in zwart kunststof) dat ook volgens de laatste mode, Lancia gemakkelijk weer tot leven geroepen zou kunnen worden. Obendorfer lijkt tot in detail het merk-DNA te begrijpen. De Grille in jaren ’80 stijl, motorkap met subtiele knik en hoekige koplampen. Ook de onderste helft en de achterzijde, zijn smaakvol minimalistisch te noemen. Niet schreeuwerig zoals de meeste auto’s vandaag de dag.

[nggallery id=1283]

Volgende Ypsilon een SUV?

Obendorfers creatie bewijst ook dat Lancia als merk blijft prikkelen. Lancia dat volgende maand alweer 115 jaar ous is, is immers vaak onderwerp voor herinterpretaties. Volgens David Obendorfer kan dit gemakkelijk een compacte elektrische SUV zijn op Emp2 platform. Geheel in lijn met wat men momenteel belooft. Sommigen zeggen dan ook dat de volgende generatie Ypsilon een elektrische kleine SUV uit Polen is. Ergens in 2024 weten we ook of dat zo is en of ie net zo sprankelend is als dit prachtige 3D ontwerp.

9 gedachten over “Is deze Montecarlo Concept de Lancia van de toekomst?

 • 21 oktober 2021 om 21:30
  Permalink

  Polestar met karakter inderdaad…want wat een anonieme bak is dat die Volvo zonder logo zeg

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2021 om 14:09
  Permalink

  Prachtig zie sowieso veel moois voor bijkomen nu nog graag in productie

  Beantwoorden
 • 22 oktober 2021 om 17:43
  Permalink

  Slim idee van Obendorfer om niet de oude Delta, maar een sportwagen als de Montecarlo te nemen als basis. Knap ook dat hij die lijnen goed weet te vertalen naar een moderne crossover.
  Eén kleine verbetersuggestie: denk dat hij met 3e zijruitje (net als de latere Montecarlo!) nog beter tot zijn recht komt.

  Beantwoorden
 • 23 oktober 2021 om 07:46
  Permalink

  Een mooi ontwerp, mogelijk iets te retro en daardoor te saai na enige tijd. Zeker een knappe herinterpretatie. De stroomlijn is ook niet top (zie o.a. de neus), belangrijk voor een BEV, maar doe er een gruwelijk mooi interieur in, veel donker hout en tabaksbruin alcantara, dikke comfortabele sportstoelen, en je hebt een winnaar, zoals ooit de Integrale Evo’s of de straatlegale grootvaders 037 van dit model.

  Beantwoorden
 • 25 oktober 2021 om 20:00
  Permalink

  Waarom nou een SUV? De HELE markt is overspoeld met die lompe hoge blokkendozen….Lancia hoort geen SUV te bouwen , maar mooie gelijnde chique onderscheidende automobielen…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.