Italiaanse politie stapt weer over op Alfa Romeo

giulietta guardia

De Italiaanse arm der wet heeft laten weten weer gebruik te willen maken van Alfa Romeo’s in de nabije toekomst. Inmiddels is een bestelling van dik 1500 Giulietta’s gerealiseerd en zijn de leveringen aan de Polizia, Carabinieri en Guardia di Finanza begonnen. Eerder dit jaar kon de overstap naar een product van VAG (Seat Leon) door de Polizia nog rekenen op een hoop negatief commentaar. Hoewel de gemiddelde Italiaan ook niet vies is van een ‘buitenlandse’ auto, was het protest toen de politie daaraan begon niet van de lucht.

giulietta caramba

Daarom wordt nu ook flink ruchtbaarheid gegeven, aan het feit dat men weer volgens een goede traditie kiest voor het binnenlandse product. Sommigen zeggen al dat dit nog maar het begin is en dat ook de Giulia op het volgende bestelformulier staat vermeld. Dat zou interessant zijn, vooral wanneer speciale eenheden met de extra gepeperde Quadrifoglio de weg op zullen gaan. Uiteraard gaat het in de meeste gevallen om krachtige diesels, zoals bij de pas bestelde Giulietta’s ook het geval is.

7 gedachten over “Italiaanse politie stapt weer over op Alfa Romeo

 • 10 december 2015 om 17:36
  Permalink

  Dat is goed nieuws. Hebben ze weer een paar auto’s te leveren en ze slopen er ook vast wel een paar net als de NL politie diensten de grootste brokken piloten zijn zullen ze dat daar ook wel zijn.

  Beantwoorden
 • 10 december 2015 om 22:04
  Permalink

  Volgens mij gelden ook hier Europese aanbestedingsregels… Dus een “keuze” voor VAG kan voortkomen uit die aanbestedingsprocedure en niet zozeer voorkeur voor een merk.

  Beantwoorden
 • 10 december 2015 om 23:42
  Permalink

  Europese aanbestedingsregels zijn ook een vorm van keuze: je kiest, als je het eerlijk doet, het beste aanbod. Helaas zijn die regels een gotspe, want de corruptie is zo’n beetje uitgevonden door de Europese Commissie en de autolobby, maar goed.
  Goed nieuws voor FCA! Ik zie de carabinieri nog niet meteen in een Giulia QV rijden van EUR 100.000 rijden, maar een gewone zou ook al leuk zijn.

  Beantwoorden
 • 13 december 2015 om 08:50
  Permalink

  Duitse politie rijdt in Duitse auto’s, Franse in Franse, dus daarom moet de Italiaanse ook in eigen auto’s rijden. Punt uit.

  Beantwoorden
 • 22 december 2015 om 14:09
  Permalink

  Vandaar dat de Franse president tegenwoordig in een DS5 te zien is….Met het beeindigen van de C6 waren er geen limo’s meer

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.