Iveco Daily is Van of the Year 2015

Iveco award

Fiat Professional gooit hoge ogen in Hannover met de nieuwe Ducato en Doblò, maar dat geldt net zo goed voor Iveco dat met de nieuwe Daily de prestigieuze titel ‘Van of the Year 2015′ in de wacht sleept. De in Suzzara (foto’s onder) gebouwde robuuste bus kreeg de prijs met instemming van 23 journalisten uit heel Europa. De Iveco wint dankzij een rijk pallet aan kwaliteiten. Met 17 punten verschil liet de Daily kersverse concurrerende modellen van Ford, Opel, Mercedes, Renault en natuurlijk Fiat achter zich.

Iveco award3

Iveco award4

Iveco Brand directeur Pierre Lahutte ontving de prijs van Van of the Year voorzitter Jarlath Sweeney en zei hierover het volgende; “We zijn buitengewoon trots op deze eervolle titel. Met de nieuwe Daily heeft Iveco een belangrijke sprong voorwaarts gedaan op het gebied van kostenefficiëntie, comfort, rijdynamiek, productiviteit en duurzaamheid. We dragen deze prijs op aan onze klanten die dagelijks kunnen rekenen op hun betrouwbare en veilige werkgenoot.” FCA investeerde ruim 70 miljoen euro in de aanpassing van de productie voor dit nieuwe model.

In Hannover was er tevens een blik in de toekomst. Op basis van het lijnenspel van de nieuwe Daily toonden de Italianen de ‘Vision’ (foto onder), een concept vol nieuwe snufjes die onder andere gekoppeld zijn aan eveneens in Hannover gepresenteerde techniek uit 2012, dat luistert naar de naam ‘Dual Energy’. Kortom de Iveco bus van de toekomst komt steeds dichterbij en is volop in ontwikkeling. Dual Energy integreert volledig elektrische aandrijving en een hybride (thermo-elektische) toepassing in één voertuig. De Vision is tevens voorzien van een intelligente laadruimte dat de karakteristieken van de lading ‘leest’ middels sensoren, waarop een indicatie wordt gegeven hoe deze het beste te plaatsen. Verder is er een geavanceerde boordcomputer aanwezig in tabletformaat dat in een handomdraai alle gegevens van het voertuig in beeld brengt en waarmee je tal van functies digitaal kunt bedienen.

Iveco award2

Een gedachte over “Iveco Daily is Van of the Year 2015

  • 29 september 2014 om 16:57
    Permalink

    Een absoluut toppertje in een zwaar bevochten markt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.