Productie Fiat 500L hervat en gestegen

500L productie

De Fiat 500L is volgens directrice Silvia Vernetti-Blina van Fiat’s Servische fabriek de eerste acht maanden van dit jaar vaker van de band gerold dan vorig jaar. Dit stelde de nieuwe baas van de fabriek in Kragujevac tegenover de hervatting van een tijdelijke productiestop, wegens een te lage vraag vorige maand. Vernetti-Blina ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet aangezien de vraag naar de modelreeks enkel nog toeneemt sinds de lancering van de 500L. Het gaat om een toename van 20% ten opzichte van 2013. Ook de vraag vanuit de VS neemt toe. Fiat is veruit de grootste exporteur van Servië met een waarde van meer dan 940 miljoen euro over het eerste half jaar. Dit is vooral te danken aan het feit dat de 500L over het eerste half jaar gezien de best verkochte auto van Italië is achter de Panda. Zelfs de Europese ministers van cultuur werden vorige week in Turijn bij paleis Reggia della Venaria afgezet met dit succesnummer (foto).

500L ministro

De productie is inmiddels weer volledig hervat. Een voorzichtig herstel van de Italiaanse markt is uiteraard meer dan wenselijk verklaarde de directeur. In de fabriek werken ruim 3000 mensen die gemiddeld een leeftijd hebben van 32 jaar. Daarvan is 88% man en 12% vrouw. Vorig jaar produceerde men in Kragujevac rond de 110.000 500L modellen. Over de planning van nieuwe modellen kon Silvia Vernetti-Blina nog niet veel meer vertellen, dan dat er overleg met de top in Lingotto plaatsvindt. Intussen zorgt de bedrijvigheid voor een nauwe band met de gemeente en de gezinnen die in en rond Kragujevac leven. In samenwerking met de fabriek worden er daarom bijvoorbeeld de nodige sporttoernooien georganiseerd en is er veel aandacht voor milieu.

fiat servie3

2 gedachten over “Productie Fiat 500L hervat en gestegen

 • 29 september 2014 om 17:37
  Permalink

  Weet er iemand hoeveel % van de 500L’s van het type ‘Living’ zijn?
  In tegenstelling tot de relatief populaire gewone 500L en de occasionele Trekking heb ik nog maar 1x een Living zien rondrijden.

  Beantwoorden
 • 29 september 2014 om 18:04
  Permalink

  In Italië zie ik dat ongeveer 50% zelfs de Living betreft. Ik snap dat wel want die is echt extra praktisch en ziet er goed uit. Hier bij mij in de woonplaats is de verhouding gewone 500L en Trekking ook ong fifty-fifty trouwens.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.