Productie Fiat 500L tijdelijk stilgelegd

500L production

De buitengewoon matige afgelopen verkoopmaand in Italië en een grote terugroepactie wat de laatste Amerikaanse leveringen betreft, hebben de Fiat-fabriek in Servië gedwongen de productieband voorlopig helemaal stil te leggen. Fiat liet vandaag weten dat de tijdelijke stop vooral met de marktcondities in Europa te maken heeft. Het is niet de eerste keer dat de kraan even helemaal dicht moet. Vorig jaar nog stond de productie tijdelijk op de tocht door een gebrekkige toelevering van bepaalde componenten uit Italië (in verband met een conflict met een leverancier) en een staking onder Servische transporteurs.

5 gedachten over “Productie Fiat 500L tijdelijk stilgelegd

 • 9 september 2014 om 09:13
  Permalink

  Erg spijtig voor Fiat, maar als ik heel eerlijk ben ook niet erg verwonderlijk. Het is wel een auto waar je van moet houden. Ik ben niet erg kapot van het uiterlijk.

  Beantwoorden
 • 9 september 2014 om 11:58
  Permalink

  @Raaf Afgezien van mooi of niet, is het wel een verfrissende aimabele verschijning met erg mooie geraffineerde details als je het vergelijkt met tal van andere massaproducten in dit segment, (met een praktisch karakter) komt dit verder nauwelijks voor. Ik denk dat vooral mannelijke kopers tussen de 30 en de 40 zich storen aan de afwezigheid van die eeuwige dynamische lijn die een auto zou “moeten” hebben en waar iedere fabrikant dan maar domweg in elk segment aan beantwoordt. Resultaat; een uniform knoertsaai wagenpark op onze wegen. Nee, dan de originele 500L met subtiele rondingen, die je als vent gewoon in twee tonen als Trekking koopt met gesatineerde details. Probleem opgelost, super mooie auto! 8)

  Beantwoorden
 • 9 september 2014 om 17:12
  Permalink

  Trekking is voor mij ook veruit de mooiste variant van de 500L

  Beantwoorden
 • 9 september 2014 om 20:00
  Permalink

  Ik vind de Trekking ook veruit het mooist. Denk alleen dat de 500L wel hinder zal gaan ondervinden van de 500X. Was denk ik dan ook veel slimmer om ‘m als ‘Panda L’ op de markt te brengen (met Panda-achtig front).

  Beantwoorden
 • 10 september 2014 om 14:58
  Permalink

  De 500L is een hartstikke leuke auto. Maar hij lijkt niet op iets anders en dan snappen veel mensen het al gauw niet. Daarnaast denk ik dat veel mensen huiverig zijn om een tweecilinder te kopen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.