Home » FCA , Ferrari

Marchionne vervangt Di Montezemolo bij Ferrari

10 september 2014 10:38 3 reacties

march monte

Geen drie jaar maar amper drie dagen was de aanstelling van Luca Cordero di Montezemolo nog onbesproken bij Ferrari. Sergio Marchionne handelde direct na het debacle van Monza, en reed zondagavond al volgens ooggetuigen met een Maserati Quattroporte de poorten van Maranello binnen. Gisteren was de kogel door de kerk moest de Bolognees die in 23 jaar Ferrari op diverse fronten groter maakte het stokje overgeven aan de man in donkere trui zelf. Marchionne laat weten dat er al langere tijd verschil van mening was tussen de twee over de koers met de racedivisie. Hij zegt tevens dankbaar te zijn voor alles wat Di Montezemolo heeft bereikt voor Fiat en voor Ferrari.

Di Montezemolo sluit zich na het gesprek van gister netjes aan bij het besluit en zegt dat met de beursgang in oktober Ferrari een grotere rol zal spelen binnen de groep en dat het dus logisch is dat de CEO zelf daarover de eindverantwoordelijkheid zal hebben. Di Montezemolo denkt vooral met weemoed terug aan de jaren ’70, toen hij aan de zijde van Enzo Ferrari zelf zijn carrière begon. Hij noemt Ferrari in een kort commentaar het mooiste bedrijf ter wereld, dat nog in lengte van jaren tot de verbeelding zal spreken.

Er gaan geruchten over een gouden handdruk van 500 miljoen euro (27 miljoen euro uiteindelijk) en een overstap naar Alitalia waar Di Montezemolo een van de hoogste posities zal innemen. Luca Cordero di Montezemolo heeft dus voldoende ambitie om iets anders te doen. Het is de man met een eigen hogesnelheidstreindienst, een man die net als Marchionne maar al te graag eigenhandig de politiek zou willen veranderen. Kortom Di Montezemolo is het toonbeeld van Italiaans ondernemerschap… net als Marchionne.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

 • henk schrijft:

  Het waren geweldig mooie jaren en we krijgen nu opnieuw geweldig mooie jaren! Hoed af voor allebei.

 • danielcarrer schrijft:

  Laat het verval van Ferrari maar beginnen!

  Ben benieuwd wat Piero Ferrari hier allemaal van vind.

 • Fruttero schrijft:

  Er wordt gesproken over een gouden handdruk voor Di Montezemolo die kan oplopen tot 500 miljoen. Inderdaad, het toppunt van ondernemerschap.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA , Ferrari

Volg ons

Advertenties