Marchionne gooit datum nieuwe Alfa Romeo op tafel

Giulia 2015

Sergio Marchionne, de man die de afgelopen dagen zelfs heel Italië een beetje de stuipen op het lijf joeg met het uitzwaaien van Luca Cordero di Montezemolo (die afdruipt met 27 miljoen), noemde in het kielzog van de bizarre gang van zaken in Maranello pardoes een datum voor de presentatie van de nieuwe Alfa Romeo. Een wel een hele symbolische, namelijk 24 juni 2015. De dag dat het exact 105 jaar is geleden dat het merk uit Portello en later Arese werd opgericht. Wellicht al even opmerkelijk als alles wat er aan vooraf ging deze week.

march monte

In de eerste plaats al omdat de voorbereidingen van de belangrijke nieuwe Alfa, die in de wandelgangen nog vaak Giulia wordt genoemd -maar zeer waarschijnlijk niet zo zal heten- zich in een zeer prille fase van ontwikkeling bevinden. De eerste testfase van ‘progetto 952’ is nog maar net op de weg gezien en het omzetten van de productie in Cassino zal op z’n vroegst sinds het einde van de afgelopen zomervakantie van start zijn gegaan. Er moeten in vrij korte tijd dus behoorlijk grote stappen worden gezet. We verwachten dan ook dat het te presenteren model volgende zomer nog niet productierijp is, maar dat pas tegen het einde van het jaar de assemblagelijn klaar voor productie is.

giulia 2015a

Toch zou je ook kunnen stellen dat Marchionne vroeg of laat met een datum over de brug moest komen. Marchionne heeft weliswaar van nature een hekel aan het vroegtijdig verstrekken van data, maar in dit geval zou dit tegen hem kunnen gaan werken. Vorig jaar zei hij op een persconferentie in de VS nog zonder blikken of blozen dat wie een datum wil weten, maar aan de binnenzijde van zijn bovenbeen moet kijken, omdat hij ze daar zou hebben laten tatoeëren. Daar komt de grote baas niet langer mee weg, omdat analisten anders het geloof in het investeringsplan voor Alfa Romeo nog veel meer in twijfel zouden kunnen trekken dan nu al het geval is en er een beursgang naar Wall Street op de agenda staat dit najaar. Een paar jaar geleden zei Marchionne al wat Alfa Romeo betreft, dat er met de snelheid van het licht wordt gewerkt aan de juiste techniek en dat het zomaar 2015 is… Dus eigenlijk wist iedereen het al.

4 gedachten over “Marchionne gooit datum nieuwe Alfa Romeo op tafel

 • 11 september 2014 om 12:01
  Permalink

  Hij kan het ook niet eeuwig blijven uitstellen. De dealers hebben dringend nood aan vers bloed, net als de klanten.

  Beantwoorden
 • 11 september 2014 om 22:27
  Permalink

  Ja, dit wordt wel wat!!! Nog even aan de front werken, dit is nog teveel a la Citroën …

  Beantwoorden
 • 16 september 2014 om 19:11
  Permalink

  Sorry maar dit neusje heeft niks van een rond lopend cactus neusje. Dit lijkt sterk op dat van de pandion concept uit 2010. Bovendien is deze neus. Breed en laag een cactus bol hoog en rond en ja er is een gelijkenis dat er een smalle strook loopt van koplamp naar logo/gril maar dat heeft citroen dan van de pandion concept afgekeken maar is dan ook vergelijkbaar met een 3 serie neus ook al heeft die alles glas tot de gril wat is afgekeken van de maserati SUV concept Levante

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.