Home » Fiat Professional - Iveco

Iveco opnieuw heer en meester in Dakar met De Rooy

17 januari 2016 17:36 ��n reactie

Iveco Dakar

De Rooy herhaalt in de Dakar met z’n IVECO Powerstar waar we in 2012 tot onze vreugde ook al melding van konden doen. De Dakar -ook al wordt ie al sinds 2007 niet meer verreden waar het zou moeten- blijft met name een spektakel dankzij de voortploeterende machtige trucks, ook al dwingen de motorrijders misschien wel meer respect af. Gerard de Rooy doet met zijn Italiaanse truck wat zijn vader ooit met een Daf wist te presteren. De Brabander stelde in Argentinië de eindoverwinning veilig door als vierde te eindigen in de dertiende en laatste etappe van 180 km.

Merken als MAN en Kamaz hebben het nakijken, ondanks dat diens berijders ook een goede reputatie genieten. IVECO behaalde overigens ook de derde plaats in de Dakar van 2016, met achter het stuur de Argentijn Federico Villagra. De Italiaanse truck bewijst dus dat het technisch het nodige zware werk goed aan kan.

Iveco Dakar2

Winnen is mooi natuurlijk, maar ook de Brabantse sportiviteit mag er wezen. Daar is niks Russisch aan…

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • hans schrijft:

    Zeker een mooie prestatie, voor Gerard de Rooy en zeker ook voor Iveco. Met verder ook nog een 5e en 10e plaats in het eindklassement veruit het best presterende merk!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees meer over

,

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Advertenties