Home » Maserati

Komst kleine Maserati SUV in 2020 officieel bevestigd

28 februari 2019 23:53 2 reacties

De D-segment Maserati SUV komt zeker en wel in 2020. Bovendien zal de productie van een hybride versie te Cassino vanaf dag 1 een feit zijn. Dat bevestigde FCA manager van industriële relaties Pietro De Biasi vandaag, ten overstaan van afgevaardigden van het Italiaanse parlement.

Er bestond grote onzekerheid over met name dit project. Dit belangrijke product voor de export, op hetzelfde platform als de Stelvio, leek veel last te krijgen van de nieuwe milieunormen die in Italië binnen enkele dagen van kracht zullen zijn. Ook de Giulia en de Stelvio. Toch zullen alle drie genoemde modellen vanaf 2020 als hybride van de band gaan rollen. We verwachten dan ook spoedig de eerste online spionagefoto’s van Maserati’s nieuw instapmodel.

De investering van 5 miljard in de Italiaanse fabrieken lijkt hiermee toch redelijk veiliggesteld, ondanks dat Mike Manley onlangs nog zei dat dit wellicht zou moeten worden herzien. Mogelijk was het een spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok van de nieuwe CEO, die daarmee volledig handelt in de geest van zijn overleden voorganger Sergio Marchionne.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

 • CCHans schrijft:

  Heel fijn. Zal technisch wel veel overeenkomsten krijgen met Stelvio. Maar dan met mooiere materialen en misschien nog snellere motoren.
  Daarmee zijn we overigens nog lang niet aan de 5 miljard. Ook niet als er een Alfa versie komt van de Compas. Als dat geld echt wordt geïnvesteerd dan komen er nog wat modellen aan en ziet de toekomst er beter uit. Tip: investeer in een opvolger van Mito en Punto. In de top 10 in Italië deze maand 5 modellen uit de B-klasse waar FCA niks levert.

 • Hoekree schrijft:

  Cc hans
  Wat denk je van de giulia en stelvio en de compass en 500x en renegade aan de hybride en de nieuwe 500e de nieuwe alfa c suv de nieuwe panda .
  Overschakelen van deisel naar hybribe kost gewoon geld.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Maserati

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties