Komt Touring Superleggera met open Disco Volante?

touring disco volante spider

Als een Alfa Romeo 8C Competizione niet zo perfectionistisch oogverblindend was, zou je zeggen dat Touring Superleggera een paar jaar geleden eigenhandig de Mona Lisa der carrosserieën tot stand heeft gebracht. Mooi is de coupé die de Disco Volante weer tot leven bracht dus absoluut. Van het hoogste niveau wat ons betreft. Maar als je weet welke creatie tot donor diende, dan weet je dat je het eigenlijk niet over De Disco Volante uit 2013 (foto onder) hoeft te hebben.

touring disco volante spider2

Toch is het charmant om te zien dat de Lombardijse carrosserieontwerper Touring Superleggera, dat sinds 1926 zoveel prachtige dingen heeft gebouwd, na 90 jaar weer springlevend is. En om dat te vieren komt Touring dit jaar naar Genève met een nieuwe creatie, dat naar eigen zeggen het verleden weer naar het heden haalt. Daarbij denken we uiteraard als eerste aan een open versie van de Disco Volante. Maar CEO Piero Mancardi heeft nog niets losgelaten over de identiteit van dit jubileumproject. Ook designchef Louis de Fabribeckers wilde daar nog even niets over kwijt. Maar de illustratie van een kerstman in een Disco Volante Spider op de website van Carrozzeria Superleggera Touring verklapte deze feestdagen mogelijk al welk ‘cadeau’ ons in Zwitserland te wachten staat.

3 gedachten over “Komt Touring Superleggera met open Disco Volante?

  • 26 januari 2016 om 07:32
    Permalink

    Ik heb nog contact gehad met Touring voor een groepsbezoek einde mei maar ze zeiden me dat het niet past in die periode omdat ze een nieuw prototype zullen voorstellen op het concorso van Villa D’Este. Het zou dus wel eens kunnen kloppen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.