Home » Alfa Romeo , Lifestyle , Overige

Koninklijke Alfa Romeo Stijl Iconen bij vorstelijk Louwman Museum

27 april 2013 9:30 3 reacties

Louwman

Wie deze dagen iets bijzonders wil zien kan aan een kroning denken, maar onze tip gaat vandaag toch over een majestueuze collectie Alfa Romeo’s die te zien is in het al even imposante Louwman Museum. Wat voor Italië het Museo dell’Automobile te Turijn is, is voor ons land met vlag en wimpel dit prachtige museum in Den Haag, dat niet voor niets ook wel Nationaal Automobiel Museum wordt genoemd. Net als het oude museum van Carlo Biscaretti di Ruffia, toont Louwman in een vaste tentoonstelling een prachtig overzicht van de geschiedenis van de automobiel via werkelijk unieke stukken die door de jaren heen zijn aangekocht. Opvallend is bijvoorbeeld de uitgebreide collectie Spyker’s en de enige overgebleven Eysink, wat duidelijk het meest uitgebreide overzicht is van het oudste Nederlandse erfgoed op autogebied. In de vaste collectie staat ook een indrukwekkend rijtje Alfa’s uit het 33 racetijdperk en een aantal vooroorlogse 6C’s sportwagens.

Alfa Romeo’s van nog exotischere allure staan in deze periode vanaf vandaag (27 april-2 juni) echter in de fantastische toonzaal voorin het pand, dat ook wel de ‘Great Hall’ wordt genoemd. Het door de Amerikaanse architect Michael Graves ontworpen tongewelf met prachtige gevlochten houten patronen, maken van de zaal een kathedraal en ideaal decor voor deze voor ons heilige Italiaanse auto’s. ‘Stijl Iconen’ ; Passione per il design Italiano’, is een klein wonder op Nederlandse bodem, waarbij weer eens bewezen wordt dat de SCARB als mede-organisator niet zomaar een Alfa-club is. Ook Alfa Romeo Nederland droeg haar steentje bij aan wat toch echt wel uniek is in de wereld. De tentoonstelling gaat verder dan een groep bijzondere exemplaren uit het Museo Storico van Arese en bestaat bovendien uit een aantal privé-exemplaren van de bekende collectie van Corrado Lopresto. Het gaf ons zelfs wat kippenvel bij het zien van zoveel veelvoudige winnaars van allerlei concoursen in de wereld, binnen één ruimte. Bijzonder was ook de ‘onthulling’ van een recente ‘barnfind’ van een zeldzame 1900 SSZ, dat onder luid applaus van enthousiaste Alfisten plaatsvond.

Louwmanc

Absolute eye-catchers waren ook de eeuwig mooie 33 Stradale van Franco Scaglione en de 6C 2500 S Farina 1947 van de hand van grootmeester Giovanni Michelotti. Deze staat in totale harmonie van elegantie naast een 6C 2500 S Berlinetta Sport 1939 van het Milanese Castagna. De zes 6C’s die je op deze expostite ziet vormen zoals gezegd, een voorbode voor een unieke meeting op 1 juni van het internationale 6C register.

Louwmanb

Na het zien van deze ‘must see’ raak je opnieuw bedwelmd van het betoverende effect van het merk Alfa Romeo. Dat zag je ook in de ogen van alle aanwezige Alfisti en toont weer eens aan welke beleving ‘Il Biscione’ telkens met zich meebrengt. Alfa Romeo barst daarmee tevens van de potentie als het om de toekomst gaat. We hopen daarom ook samen met al onze lezers dat deze geschiedenis die hier in Den Haag zo mooi zichtbaar is deze dagen, nog heel wat nieuwe hoofdstukken zal krijgen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

  • dietje91 schrijft:

    Geen woorden voor, zo adembenemend mooi. 🙂

  • GTeetje schrijft:

    Ik ga er zeker nog even heen. Prachtig.

  • Lusso schrijft:

    1 juni ben ik van de partij!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Lifestyle , Overige

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties