Lancia lanceert hybride Maryne Eco Chic

Lancia’s hybride Ypsilon is een feit. Een goed teken voor het roemrijke merk, al rijst steeds meer de vraag of er ooit een nieuw model zal komen. Vorige week kwam de aankondiging van de hybride versie in Lancia’s EcoChic lijn (naast de LPG en CNG) al naar buiten in de persberichten, maar we kozen er bij AutoEdizione bewust voor om nog even te wachten op de ‘eerste beelden’. Al was het om Lancia een waardige melding te gunnen in deze bittere jaren sinds de start van de één-model-politiek.

Lancia lanceert de Ypsilon Hybrid EcoChic middels de hierboven getoonde ‘Maryne’ editie. Oceaanblauw met een duidelijke verwijzing naar helder water. Fiat deed onlangs ongeveer hetzelfde, door de 500 en Panda Hybrid van een dauwblauwe kleur te voorzien. De milde hybride is verder technisch identiek aan de genoemde Fiat’s (1.0 mild-hybrid 70pk 12 Volt). De Lancia Ypsilon Maryne staat bij de Italiaanse dealers met een vanaf prijs van 16.400 euro, te wachten tot de virusuitbraak afzwakt. In het interieur zijn de stoelen nu ook met de reeds op de 500 en Panda gepresenteerde SEAQUAL YARN stof uitgerust. Materiaal waarin uit de zee gevist hergebruikt kunststof zit. De Ypsilon Maryne kenmerkt zich behalve door de lichtblauwe tint, verder door een mat donkergrijze afwerking voor zaken als de grillelijst, spiegelkappen, handgrepen etc. Lancia heeft voor de gelegenheid ook het EcoChic-logo vernieuwd.

Dat nieuwe logo (foto onder) moet meer eenvoud uitstralen en dat is ook wat Lancia met de introductie van de Ypsilon Hybrid EcoChic editie Maryne communiceert. Lancia is normaal gesproken niet vies van de nodige blabla, maar houdt het nu graag wat meer ‘clean’. De Maryne is standaard uitgerust met het Pack Relax, met zaken als cruise control, regensensor. Het Pack Comfort kan als extra keuze dienen, om de Ypsilon nog completer te maken. Lancia hoopt volgende maand het model officieel te kunnen lanceren.

4 gedachten over “Lancia lanceert hybride Maryne Eco Chic

 • 13 maart 2020 om 18:55
  Permalink

  Ik wil geen zwartkijker zijn, maar ik heb toch het gevoel dat dit de laatste stuiptrekking van Lancia is… Hopelijk heb ik het fout, maar de economische malaise die nu aan het gebeuren is, is het einde voor dit merk.

  Beantwoorden
 • 13 maart 2020 om 22:52
  Permalink

  Alleen de aanduiding ecochic is al om te huilen.. Wanneer doet iemand eens een bod op de naam Lancia want FCA doet er niks mee. Zoveel kan die niet meer waard zijn intussen na al dat aanmodderen. Mahindra zou leuk zijn, dan kunnen ze alles laten stylen door pininfarina. Enkel een sportieve compacte fulvia coupe en een elegante electrified flaminia berline en de autowereld wordt meteen pak mooier.

  Beantwoorden
 • 15 maart 2020 om 11:47
  Permalink

  Volledig mee eens Lancia is merk wat meer verdient.
  Lancia heeft over de hele wereld voldoende volgers.
  Iedereen wacht op terugkeer van Lancia.
  Alleen beleidsmakers vinden zichzelf belangrijk.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.