Lancia terug in Nederland met oog voor de liefhebber

Lancia Ypsilon Cassina editie als eerste in Zwolle.

Lancia is terug in ons land. In Zwolle werd vorige week bij Broekhuis, waar de afgelopen maanden een flinke verbouwing gaande was, de Lancia ‘hoek’ onthuld. Het is onderdeel van het eerste ‘Stellantis house’ in Nederland. Stijlvol vinden wij het, al passen er nog geen Gamma en Delta bij. Laten we zeggen dat die ruimte binnen nu en 2028 alsnog gecreĆ«erd kan worden. Er komen nog 5 Casa Lancia’s bij in Nederland.

LCN sinds 1973.

Lancia heeft bij deze rentree trouwens duidelijk oog voor liefhebbers en nodigde vorige week dinsdag de aloude LCN (Lancia Club Nederland) uit om dit heugelijke feit te vieren. Dat Lancia de merkliefhebber actief betrekt, ondanks dat het vooral ook nieuwe klanten wil vinden, doet ons als Lancista zeer veel deugd. De LCN is trouwens een solide club. Vorig jaar konden er al 50 kaarsjes worden uitgeblazen. De eerste orders konden via de club in ieder geval worden genoteerd. De nieuwe Lancia Ypsilon is te reserveren vanaf 29.700 euro.

5 gedachten over “Lancia terug in Nederland met oog voor de liefhebber

 • 17 mei 2024 om 11:14
  Permalink

  Zal nog wel even duren eer de nieuwe Ypsilon bij de dealer staat. Ik ben nu in Rome en hier zeggen ze dat de Ypsilon en Alfa Romeo Junior pas eind Juni in de showroom is te bewonderen.

  Beantwoorden
 • 17 mei 2024 om 12:48
  Permalink

  Ik ben ook even bij het Stellantis House in Zwolle geweest. Prachtig pand en lekkere koffie. Ik vind de nieuwe Ypsilon een mooie auto. Viel zeker niet tegen. Ook een mooi interieur. Wel vind ik het jammer, dat het front niet is voorzien van een klassiek vormgegeven Lancia- grill en platte horizontale koplampen met Speervormige dagrijverlichting, zoiets als de Thor’s- Hammer dagrijverlichting van Volvo. Jammer en misschien ook wel een gemiste kans. Oh ja, Voor wie het nog niet wist: Lancia is het Italiaanse woord voor speer.

  Beantwoorden
 • 17 mei 2024 om 15:08
  Permalink

  Jammer dat er maar 6 dealers zijn. In de stadsregio Arnhem – Nijmegen, met bijna 800.000 inwoners is geen dealer te vinden. Dat terwijl er wel Stellantis dealers zijn. Je moet zo wel erg (te) ver rijden om de Ypsilon te zien.

  Beantwoorden
 • 17 mei 2024 om 20:05
  Permalink

  Afgelopen Maandag ochtend in Zwolle geweest en toen had de sales afdeling de slaap nog niet helemaal uit. Tijd lang rond gelopen en gekeken maar niemand die het nodig leek even in contact te komen. Uiteindelijk in de hoek met occasions iemand kort gesproken. Op de opmerking dat ik kwam voor de nieuwe Ypsilon en dat al een Ypsilon in bezit had van vorige type was schijnbaar niet intressant genoeg om mij serieus te woord te staan en samen naar de auto te lopen. Voelt toch als het zoveelste dealer bedrijf dat alleen nog wil rennen voor de leaserijder. Gemiste kans

  Beantwoorden
  • 19 mei 2024 om 19:57
   Permalink

   Beste meneer Van Hensbergen,

   Wellicht dat ik in een aflevering zat maar ik had u graag te woord gestaan! Wij zijn als team Broekhuis Zwolle ontzettend trots dat we de eerste met de nieuwe Ypsilon in de showroom zijn. U mag altijd contact met mij opnemen per mail ([email protected]).

   Graag kom ik met u in contact.

   Joram Muntinga | Verkoop Alfa Romeo, Jeep en Lancia Zwolle

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.