Home » Lancia

Lancia verguldt de Ypsilon met editie Monogram

11 oktober 2019 15:30 8 reacties

Van Black&Noir naar lichtgoud en glanzend zwart onder de noemer Monogram. Gold&Noir dus. Lancia laat de zeer succesvolle Ypsilon niet versloffen en creëert de een na de andere originele editie. Een gouden tint is Lancia overigens niet vreemd. Reeds in het verleden (Gamma en Beta) werden modellen ‘verguld‘ om ze extra luxe te laten ogen. De goudkleurige Y logo’s doen ons bovendien terugdenken aan de elegante Delta Executive van een aantal jaren geleden. De Ypsilon Monogram werd gisteravond in Milaan gepresenteerd.

Erg verfijnd en uniek vinden we trouwens de A-stijl met ‘Y’ motief en een geleidelijke overgang van glanzend zwart van het dak naar lichtgoud. De Ypsilon Monogram krijgt zo een eigen karakter en vult op waardige wijze de lange lijst met chique edities aan. De naam Ypsilon bestaat nu trouwens inmiddels 34 jaar en is meer dan 3 miljoen exemplaren oud. Het huidige model dat al in 2011 is geïntroduceerd is het meest succesvolle ooit en stevent af op het meest succesvolle verkoopjaar sinds het marktdebuut.

‘Nero lucido e luce dorata’ (Verguld licht) noemt Centro stile de nieuwe lak. Het hoogglans zwart wat we ook al op verschillende voorgaande modellen van Lancia hebben gezien, is volop verwerkt in alle overige details; van de deurgrepen tot de kunststof strip met Lancia-logo boven de grille. Zelfs het zwarte kunststof onder de achterbumper. Uiteraard is de Lancia Ypsilon Monogram louter op de Italiaanse markt verkrijgbaar.


To view this page in English please visit our international version.

RSS  

8 reacties »

 • Raraaf schrijft:

  Fraaie versie

 • Hilbert schrijft:

  Sjiek, prachtig.

 • Lusso schrijft:

  Eigenlijk heb ik deze Ypsilon nooit mooi gevonden. De vorige versie was bvb veel mooier. Ik denk dat het aan de voor deze auto te kleine wieltjes ligt.
  Hoedanook is dit model een serieuze opgestoken middenvinger aan FCA, die al lang de plannen had om het merk te laten sterven maar nu opgezadeld zit met een model dat gewoonweg blijft verkopen. Het is met andere woorden een bewijs van hoe mank hun beslissingen van de afgelopen jaren zijn geweest. Ik snap trouwens niet waarom de Ypsilon in de rest van Europa van de markt is gehaald. Ze kunnen nu niet anders dan een opvolger voor dit model uit de hoed te toveren terwijl het dealernetwerk om zeep is geholpen. Wat een bende idioten.

 • Lancia4Ever schrijft:

  Persoonlijk vind ik het juist de mooiste Ypsilon ooit. Vol Lancia DNA (die vorige leek een te heet gewassen Thesis) Een beetje in de geest (ook qua vormgeving) van de mythische Ardea, De laatste die onder de supervisie van Vincenzo tot stand kwam. Compact en toch luxe. Was destijds een uniek concept. Wie dus zegt dat Lancia niets met compacte auto’s van doen heeft, kent de geschiedenis niet.

  PS: Dat de Ypsilon van de rest van de Europese markt af moest had alles met kostenplaatje te maken en het annuleren van de TwinAir motor. bovendien zou een 1 model politiek niet veel goeds beteken voor de toch al lage verkoopcijfers boven de Alpen. De auto komt dan naast de Panda en de 500 in de showroom te staan. Ik geloof trouwens dat het nog steeds heel goed mogelijk is eentje te bestellen als je dat echt wilt.

 • Hilbert schrijft:

  Bestellen kan altijd alleen niet iedereen weet dat

 • O,van der Horst schrijft:

  Lancia is altijd een mooi en reprensentabel automerk geweest,niet voor iedereen weggelegd.Altijd exclusief!

 • Koen schrijft:

  “”Dat de Ypsilon van de rest van de Europese markt af moest had alles met kostenplaatje te maken en het annuleren van de TwinAir motor.””

  ???
  Sinds wanneer is de TwinAir “geannuleerd” ?
  Sinds wanneer is Lancia van de Europese markt verdwenen ?
  De Ypsilon is / was ook verkrijgbaar in 1.2 (4-cilinder) en 1.3 diesel.
  De TwinAir heeft niks te maken met het verdwijnen van Lancia uit Europa !

  Lancia moest van de Europese markt af omdat een zekere SM meer heil / geld zag in Alfa Romeo.
  Volgens zijn “Excel-tabelletjes” zou het meer geld opbrengen indien Lancia niet meer zou bestaan. Het verlies van de 5 à 10 % marktaandeel (in Italië) nam hij erbij.
  Ook ergens in de waan dat een deel wel een Mito (ex-Ypsilon rijders) of Guilleta (ex-Delta rijders) zou kopen.
  Loopt dat toch even anders… : Mito weg, Guilletta niet zo’n stijgend verkoopsucces (na “sanering” van Delta en Bravo).
  In Italië kon Lancia niet verdwijnen wegens de contracten die FCA met de dealers had.
  1 model is voldoende om aan dat contract te voldoen…

 • Hilbert schrijft:

  BMW rijders kopen geen Mercedes
  Lancia rijders kopen geen Alfa
  Groetjes

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Lancia

Lees meer over

Volg ons

Advertenties