Lancia Ypsilon onverminderd succesvol op Italiaanse markt

Memorabele maand mei.

De Lancia Ypsilon is er al sinds 2011. We weten bij AutoEdizione nog goed hoe we met splinternieuwe chique stadsauto van Lancia in dat jaar door het Toscaanse landshap zoefden. Omstanders keken ernaar, want je zag ‘m nog niet zo veel. Een dik decennium later, is het een van de meest geziene auto’s op de Italiaanse wegen. Een regelrecht succesnummer. Geen crisis lijkt de vaandeldrager van het merk te kunnen deren. De Ypsilon speelt een heldhaftige rol in het voortbestaan van Lancia en werd vorige maand maar liefst aan 4257 Italianen verkocht. Goed voor een record brekend marktaandeel van 19,3% in het B-segment en steevast in het kielzog van Italië’s meest populaire auto, de Fiat Panda. Sinds januari zijn van deze zeer fijn rijdende kleine vijfdeurs alweer 17.700 eenheden aan de man gebracht.

Vanaf 2024.

In 2024 is Lancia van plan om vanuit een compleet nieuw startpunt de markt internationaal te gaan bespelen. De opvolger van de Lancia Ypsilon uit 2011, wordt iets groter en duurder en komt al spoedig ook als EV op de markt. Een prachtig luxueus nieuw begin voor het oude elegante merk… Maar de Ypsilon uit Tychy zullen we nooit vergeten. Al was het vanwege de heldenrol die het speelde voor het bijna verdwenen merk uit Turijn.

4 gedachten over “Lancia Ypsilon onverminderd succesvol op Italiaanse markt

 • 6 juni 2022 om 07:37
  Permalink

  Ik hoop dat Lancia dit min of meer spontane succes in de oren knoopt. Prijs, uitvoering en doelgroep waren waarschijnlijk precies goed afgestemd.

  Beantwoorden
 • 7 juni 2022 om 09:56
  Permalink

  Goed afgestemd, mede omdat de Fiat Punto ontbrak en veel Italianen toch blijkbaar graag een Italiaanse auto willen. Naast de nieuwe Ypsilon in 2023 zal ook een nieuwe Alfa Romeo komen in dezelfde klasse. Benieuwd welke het beter zal gaan doen in de verkoop.

  Beantwoorden
 • 15 juni 2022 om 14:00
  Permalink

  Er is ons land zeker een markt voor Lancia’s. Lijk maar eens hoe vlot de laatste modellen tweedehands verkocht worden.

  Beantwoorden
 • 6 oktober 2022 om 17:04
  Permalink

  Heeft er iemand een idee hoeveel Lancia Ypsilon 5-deur er al geproduceerd zijn ?
  Op Wikipedia vind ik enkel > 500.000 voor het huidige model. (en > 600.000 voor het vorige : dat is ook niet echt “exact”) (de aantallen voor de Y10 en Y heb ik al gevonden in La Lancia van WimOW)
  Op Lancia.it vind ik dat er al 3.000.000 “Y” (alle types vanaf Y10) zijn geproduceerd tot december 2020.
  Iemand een idee of link ?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.