Home » FCA

Manley heeft vertrouwen in team en slagkracht FCA

3 oktober 2018 22:16 Geen reacties

Na een periode van geruchten over wie FCA CEO Mike Manley zou gaan aanwijzen voor de klus in de (moeilijke) Europese regio, is officieel duidelijk geworden dat Pietro Gorlier (foto onder) deze taak zal krijgen. Gorlier stapt in, in een fase dat de verkoop van FCA vooral op Italiaanse bodem alleen nog maar terugloopt. De Italiaan die de inmiddels uit FCA gestapte Altavilla vervangt, is zeer ervaren als het om mondiale taken gaat. De bedrijfsonderdelen Magneti Marelli en Mopar hebben onder zijn leiding op vele continenten goede zaken gedaan de afgelopen jaren. Gorlier mag overigens Mopar voor zijn rekening blijven nemen, al zal de belangrijke Noord Amerikaanse markt voortaan door Steve Beahm’s verantwoordelijkheid vallen.

Magneti Marelli moet Gorlier na vele jaren loslaten. Zijn collega Ermanno Ferrari, die de leiding over de Lighting Division van de Italiaanse onderdelengigant had, schuift door en is nu eerste man. Hij zal tevens plaatsnemen in het GEC (Group Executive Council).

Manley kiest dus duidelijk voor de ervaring binnen het team, wat ook blijkt uit zijn keuze om Harald Wester weer eindverantwoordelijk te maken voor Maserati. Een nogal opmerkelijke keuze, wat mogelijk te maken heeft met de dalende verkoop bij het merk met de drietand. Wester heeft een oog voor belangrijke Italiaanse merken als Maserati en heeft in de periode 2008-2016 altijd scherp in de smiezen gehad wat van belang is voor de ontwikkeling van het prestigieuze label. Tim Kuniskis zal naast Alfa Romeo nu ook Jeep onder zijn hoede nemen, wat een aanwijzing is, dat beide merken samen een belangrijke pijler vormen in FCA’s strategie. Het in Amerika zo belangrijke bedrijfswagenmerk Ram zal door voormalig Alfa-baas Reid Bigland verder tot ontwikkeling worden gebracht. Iets wat hij in 2013 en 2014 ook al deed. Scott Garberding vervangt Stefan Ketter als CMO (Chief Manufacturing Officer) en neemt de leiding over de productie gerelateerde bedrijfsonderdelen (robots en staalverwerking) Comau en Teksid. Eindverantwoordelijken voor de kwaliteit op de continenten Europa, Noord- en Zuid-Amerika, zijn respectievelijk Richard Schwarzwald, Mark Champine en Geraldo Barra.

Volgens Manley is dit team zeer competent en goed in staat het uitdagende vijfjarenplan tot een goed resultaat te brengen. Een intensieve periode met goed haalbare targets, aldus de opvolger van Marchionne. Manley maakt overigens goed duidelijk dat hij altijd nauw betrokken is geweest bij het ontwerp van het nieuwe plan. De CEO zegt dat het plan FCA tot een van de meest rendabele autoproducenten ter wereld zal kunnen maken. Flexibiliteit is daarbij een van de belangrijkste eigenschappen van de firma uit Lingotto en Auburn Hills.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties