Alfa Romeo presenteert zakelijk sportieve B-Tech lijn

Mooie strakke uitvoeringen met glanzend zwarte details zijn het, de B-Tech edities van de Alfa Romeo op de Stelvio, Giulia en Giulietta. De eerste twee zagen we al eens voorbijkomen als Edizione Nero in Amerika. Wat deze markt betreft groeit Alfa’s verkoop overigens nog altijd (2.240 eenheden in augustus, +96%). Het merk uit Milaan start in Europa met de B-Tech uitvoeringen het nieuwe zakelijke seizoen. Zelfs de uitlaatuiteinden, de badges zijn donker op deze edities. De 19″ en 20″ velgen van respectievelijk de Giulietta en de Giulia plus Stelvio zijn dat uiteraard ook.

Technisch gezien zijn Adaptive Cruise Control, het infotainmentsysteem Alfa Connect met 8,8″ scherm standaard (met navigatie, smartphone aansluiting en DAB radio). De Bi-xenon koplampen zijn uitgerust met automatische koplampsproeiers. Ook parkeersensoren zijn standaard evenals USB-HDMI en Mopar Connect die een interactie mogelijk maken met de Uconnect LIVE app, waarmee klanten gebruik kunnen maken van een speciale service bij ongelukken of pech. Dat laatste komt niet veel voor overigens, want tot nu toe scoort bijvoorbeeld de Giulia zeer hoog in verschillende betrouwbaarheidsonderzoeken. Alfa Rome staat dus tegenwoordig voor de nodige degelijkheid en passeert hierin zelfs de Duitse concurrentie met een reputatie op dit vlak. Het B-Tech gamma met volledig zwarte grille, velgen en spiegels debuteert halverwege september als eerste in Italië.

7 gedachten over “Alfa Romeo presenteert zakelijk sportieve B-Tech lijn

 • 22 september 2018 om 07:15
  Permalink

  Weet iemand ook wanneer de B-tech editie, of de nieuwe WLTP gekeurde motoren, in NL leverbaar worden? In de ons omringende landen is dat al het geval.

  BeantwoordenReport user
 • 28 september 2018 om 19:01
  Permalink

  Mmm 9 sept laatste bericht. Sergio is niet meer maar is het auto nieuws van de Italiaanse merken daarmee ook ten einde? Sergio was meestal niet zo spraakzaam maar laten de nieuwe bestuurders nog minder door schemeren.

  BeantwoordenReport user
 • 1 oktober 2018 om 10:01
  Permalink

  Hoop echt dat AutoEdizione nog in de lucht is….

  Beantwoorden
 • 1 oktober 2018 om 17:08
  Permalink

  Misschien kan de redactie eens reageren op de vragen over de status van deze site?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.