Manley krijgt volledige erkenning van aandeelhouders als CEO FCA

Mike Manley is vanaf vandaag officieel de CEO van FCA. Dat hij al lang en breed (sinds 21 juli) deze taak volop op zich heeft genomen, is enkel vanwege het noodlot dat toesloeg in de vorm van de vrij plotselinge dood van Sergio Marchionne. John Elkann mocht vandaag tijdens de aandeelhoudersvergadering in Amsterdam officieel het nieuwe tijdperk inluiden, nadat 99,58% van de aanwezigen hun steun hadden uitgesproken op het kantoor van Loyens & Loeff (juridisch en fiscaal advies).

Mike Manley en John Elkann tijdens de F1 in Monza afgelopen weekend

Manley zelf bleef op de werkvloer vandaag en is volgens de kleinzoon van Agnelli momenteel druk bezet, vanwege de formatie van het management om hem heen. Eind deze maand zal hij zijn team presenteren en mogelijk zal ook iemand aangewezen worden voor de Europese regio. Ook zal er een nieuwe leider gekozen worden voor de merken Jeep en Ram. Manley zal ook een besluit moeten nemen over wat er met Magneti Marelli gaat gebeuren. Het zal gaan om een beursgang via een spin-off of verkoop. Overigens was Manley volgens Elkann al enkele maanden de beoogde kandidaat voor opvolging, met medeweten van Marchionne zelf; “Manley zet de lijn voort die is ingezet door Marchionne.

Maurizio Arrivabene (links) en Louis C. Camilleri (rechts)

De in Egypte geboren Maltees Louis Camilleri is nu ook officieel de eerste man van Ferrari met een steun van 98,03%. Op 18 september mag Camilleri al een toekomstplan voor Ferrari presenteren tijdens een ‘investor day’. Elkann herhaalt met regelmaat dat Ferrari met de voormalig Philip Morris topman (multimiljonair en partner van Naomi Campbell) een goede leider erbij heeft gekregen en dat het team uit Maranello een hechte eenheid vormt. Dat laatste zegt hij mogelijk omdat volgens sommigen die eenheid juist wat is weggevallen na de dood van Sergio Marchionne. Voor Elkann staat vast dat Ferrari ook op sportief vlak weer tot de grote hoogte van het verleden zal worden gebracht.

2 gedachten over “Manley krijgt volledige erkenning van aandeelhouders als CEO FCA

  • 8 september 2018 om 22:24
    Permalink

    Top kerel, was al lang uitgezocht door Marchionne. Kijk wat hij in een paar jaar gemaakt heeft van Jeep en Ram. Nu de rest van de organisatie. Heeft veel oog voor producten en dealer netwerken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.