Home » FCA

Marchionne noemt VW gerucht wilde Duitse fantasie

23 juli 2014 15:52 Geen reacties

FCA officina82

Het ging vandaag niet om de verkoop van een grote noodlijdende Italiaanse autofabriek aan een grote Duitse producent, maar de realiteit van Mirafiori in Turijn, is dat Fiat een nieuw begin heeft gemaakt op een plaats waar ooit de meeste auto’s per dag van de band rolden in vergelijking met de de rest van Europa. Officina 82, werd feestelijk heropend en wordt het bestuurlijke hart van Fiat’s industrie in Italië. Officina 82 ligt vlak naast Officina 83, het voormalige Centro Stile dat inmiddels een andere commerciële bestemming heeft gekregen. John Elkann noemt de heropening opnieuw een bewijs van Fiat’s toewijding tot het thuisland, ook al is de stap naar Detroit, Londen en Amsterdam net zo goed een realiteit.

Sergio Marchionne reageerde kort op het smeuïge overnamegerucht van deze maand, waarbij FCA opgeslokt zou worden door VAG. Deze vermoedelijk ultieme droom van Piëch verwijst de CEO in donkere trui resoluut naar fabeltjesland. Er is niet eens een gesprek geweest over een eventuele overname, aldus Marchionne. Daaraan voegde de CEO bovendien exact dezelfde gedachte toe die de redactie van AutoEdizione reeds had; “De wereldtitel zal ze wel naar het hoofd zijn gestegen.” Met ‘ze’ bedoelde de CEO de Duitse kranten die over de nodige informatie zeiden te beschikken.

Marchionne sprak liever over de realiteit van de Italiaanse auto-industrie en zei dat het er nu op aan komt. Ook vanwege de broodnodige hervormingen die premier Renzi probeert af te wikkelen ondanks zeer felle tegenstand. Marchionne sprak de wens uit, dat de premier juist in deze fase stand zal blijven houden wat zijn koers betreft. De toekomst van het land staat op het spel en een grote meerderheid in binnen- en buitenland hoopt dat de Italiaanse overheid deze stap zal zetten.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

, , ,

Volg ons

Advertenties