Maserati benadrukt in Genève haar exclusieve karakter

Geen groot nieuws van Maserati vanuit Genève, maar wel een imposante stand waar het merk met de drietand trots op mag zijn. Een nieuwe GT is nog even geen actualiteit, aangezien deze volgend jaar pas in Genève gepresenteerd zal worden. Daarom is het vooral nog aan de Levante om de aandacht op te eisen naast de twee bekende sedans en de GranTurismo die eigenlijk nog over de datum kan raken. 

De imposante Levante in Trofeo uitvoering met V8 debuteerde reeds voor Amerikaans publiek en is er nu ook officieel voor de Europese markt. Hij verschijnt in Zwitserland in matblauwe gedaante (foto boven) met de gelimiteerde titel Launch Edition. 

Dit is echter niet het model die Maserati in Genève een centrale rol wil geven op de welbekende stand (nagenoeg elk jaar dezelfde opzet). Die rol is namelijk weggelegd voor de ‘One of One’ editie in een prachtig groen met parelmoerglans dat volgens de marketeers is geïnspireerd op de Toscaanse heuvels, terwijl het interieur de zo kenmerkende tonaliteit van de aarde uit deze regio heeft (gebrande Sienna). Met de mooi passende velgen eronder is dit de Levante die velen wel zouden wensen, ware het niet dat de ‘One of One’ enkel het bezit wordt van één enkele persoon, te weten de Italiaanse mevrouw Allegra Antinori. Maserati geeft ons hier namelijk een voorproefje van haar nieuwe personaliseringsprogramma. Vandaar de naam One of One. Ferrari noemt iets vergelijkbaars al een tijdje ‘Tailor made’.  

En dan is er ook nog een Levante S Q4 GranSport in de kleur brons die van binnen als een heerlijk maatpak is afgewerkt door Zegna. De unieke bekleding bestaande uit leer en stof noemt Zegna overigens PELLETESSUTA™. Dit zit ook de in de prachtige Quattroporte S Q4 GranLusso die er te zien is (foto boven). Ook zijn de Ghibli S Q4 (430 pk) GranSport en GranLusso te zijn en de GranTurismo MC Stradale in de speciale matte kleur Grigio Lava.

Maserati kiest in Genève duidelijk voor de nadruk op extra exclusiviteit. Daarmee lijkt het merk de focus op grotere aantallen al wat meer te hebben losgelaten. Precies zoals het management dit al onlangs aankondigde.

[nggallery id=1224]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.