Maserati Ghibli facelift bijna klaar

Ongeveer een jaar na de presentatie van de facelift voor de Quattroporte, zal Maserati ook het straks ook het doek van de vernieuwde Ghibli trekken. De Ghibli ontving in 2016 al een update, dat vooral met het infotainmentsysteem (met 8,4 inch beeldscherm) te maken had. Daarmee kon Maserati simpelweg niet langer wachten. De Ghibli blijft een prachtige Italiaanse luxe sedan in maatpak en zal met de komst van deze facelift ook een motorische update krijgen. Men zegt dat het om een 430 pk sterke variant gaat met Q4 vierwielaandrijving. Ook in het interieur verwacht men de nodige aanpassingen en wellicht is er technisch ook nog iets nieuws onder de zon. Naar verwachting deelt Maserati straks het gamma, net als bij het vlaggenschip in twee delen, te weten de luxe en de meer sportieve uitrusting. De vernieuwde Ghibli zal qua looks de aansluiting zoeken met de Quattroporte en de Levante, die beide al geïnspireerd waren op de concept Alfieri.

Maserati groeide al dankzij de komst van de Ghibli en deed het als merk in 2016 opnieuw (+30%) dankzij de komst van de Levante. De SUV uit Mirafiori is goed voor een flinke toename van het aantal orders. Vorig jaar zijn er wereldwijd 42.100 Maserati’s verkocht (32.474 eenheden in 2015). Het betreft een nieuw record voor het ruim 100 jaar oude merk. Ondanks een wat afzwakkende Chinese markt, is daar eveneens een stevige toename geregistreerd (+91%). In Europa zien we een stijging van 37% en in Noord Amerika een toename van 14%. De omzet kwam afgelopen jaar uit op 3,47 miljard euro. Ondanks deze toename, is de productie in Grugliasco de laatste tijd wat teruggelopen. Een vernieuwde Ghibli zal die afname mogelijk wat kunnen afremmen, totdat de modellen naar verwachting rond 2020/2021 opnieuw vernieuwd zullen worden. Of we de Ghibli editie 2017 al in Genève te zien krijgen is nog maar de vraag.

2 gedachten over “Maserati Ghibli facelift bijna klaar

 • 30 januari 2017 om 13:40
  Permalink

  De volgende generatie Ghibli en Quatroporte zullen dan op het nieuwe Giorgio platform gaan komen denk ik. Met veel meer power en meer overlap richting Ferrari denk ik. Maserati kan dan weer een stap gaan zetten als merk. Ik zou ook wat met coupe’s en cabrio’s doen binnen Maserati. Maserati zou ook kunnen komen met een Maserati Bora met midden motor. Deze naam schijnt weer van Maserati te zijn na de deal met Audi ivm Q2 en Q4 afwachten wat ze gaan brengen maar genoeg mogelijkheden voor dit prachtige merk.

  Ciao

  Squadra

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.