Maserati GranTurismo krijgt milde facelift vlak voor pensioen

Je zou het niet verwachten gezien de hoge leeftijd en de lage aantallen van de Maserati GranTurismo, maar er komt eind dit jaar nog een facelift. Eigenlijk de eerste in de lange carrière, die in 2007 begon. Tien jaar na dato komt er dus een eerste aanpassing van het zeer geslaagde design door Pininfarina. De GranTurismo zal een grille krijgen in de stijl van het concept Alfieri, de SUV Levante en de onlangs aangepaste Quattroporte. Voor de Ghibli is men momenteel eveneens bezig met een facelift. De Maserati GranTurismo editie 2018 zal dit najaar gepresenteerd worden.

Belangrijk is ook de update van het interieur dat technisch gezien uit een ander tijdperk stamt. Op de valreep ontvangt de GT der GT’s een touchscreen. De kleur van het geparkeerde testexemplaar is het mooie Rosso Italiano (tristato), een kleur die we zagen debuteren op de gelimiteerde jubileumeditie die in Genève werd gepresenteerd. Momenteel worden er tussen de 10 en de 20 exemplaren per dag vervaardigd (inclusief GranCabrio) van deze laatste der Mohikanen uit Modena. Aanvankelijk zou de productie van dit model dit jaar al gestaakt worden, maar de plannen zijn gewijzigd. Mogelijk worden deze update van de GranTurismo en die van de Ghibli gelijktijdig gepresenteerd op de autosalon van Parijs dit najaar. In 2019 verwacht men een opvolger op een heel andere basis, die echter niet langer uit de oude kraamkamer van het merk met de drietand zal rollen.

7 gedachten over “Maserati GranTurismo krijgt milde facelift vlak voor pensioen

 • 24 april 2017 om 22:15
  Permalink

  In de eerste 3 maanden van 2017 zijn er ‘al’ 244 Maserati’s in the USA alleen verkocht. Hoe kunnen er dan hooguit 20 per maand worden gemaakt?

  Beantwoorden
 • 25 april 2017 om 10:13
  Permalink

  Correctie Alexander: onze bron sprak inderdaad over een wekelijks aantal van tussen de 10 en maximaal 20 geproduceerde GT’s per dag..dank voor de attentie.

  Beantwoorden
 • 25 april 2017 om 11:45
  Permalink

  De update van de Ghibli zal beschikbaar zijn vanaf augustus dit jaar (info rechtstreeks van mijn dealer). Vooral esthetische updates, maar net als bij Quattroporte komen er ook een sportieve en een comfort versie. Verder wordt gewerkt aan communicatie tussen versnellingsbak en motor en krijgen de motoren S en SQ4 krijgen als verwacht ook 430pk.

  Beantwoorden
 • 25 april 2017 om 15:39
  Permalink

  Verrassend, maar de GranTurismo heeft zijn sex-appeal inmiddels wel verloren. Liever zie ik een fraaie opvolger.

  Beantwoorden
 • 2 mei 2017 om 13:47
  Permalink

  Iedereen mag zijn mening hebben, maar zeggen dat de Granturismo geen sex appeal meer heeft gaat wel heel ver…
  Het lijnenspel van de auto is nog steeds actueel en een welkome verfrissing in een steeds saaier auto landschap. Ik begrijp wel dat er een nieuw infotainment systeem in moet komen om een grotere groep klanten te bereiken, maar ook zonder is het wat mij betreft een absoluut “object of desire” waar de gelukkige eigenaars nog altijd ongetwijfeld erg veel van zullen genieten.

  Beantwoorden
 • 2 mei 2017 om 13:51
  Permalink

  Ik vind de Granturismo na 10 jaar nog steeds sexyer dan een een Ghibli of een Levante…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.