Maserati heeft de MC20 ‘Spyder’ al klaar!

MC20 Spyder.

Maserati is op stoom met het uitrollen van de nieuwe line-up aan modellen. De MC20 uit 2020 zal ook als open ‘Spyder’ (met een Y zoals we dat van Maserati kennen) op de markt komen volgend jaar en zo te zien is deze auto al af. Het merk met de drietand toont wederom zelf wat ‘scoop foto’s’ die rond de fabriek in Modena zijn genomen.

Welk dakje?

De open MC20 is voor de gelegenheid afgeplakt met wolkjes tape, wat natuurlijk een knipoog is naar de modelconfiguratie. De vraag is nog even of het een linnen kapje betreft dat zoals bij een 4C Spider enigszins omslachtig dient te worden weggenomen voor de rit, of dat gebruik wordt gemaakt van een ingenieus elektrisch systeem zoals op een 488 Spider.

Strak schema.

Zoals gezegd, Maserati is lekker bezig. De Grecale was dit jaar al gepresenteerd als er geen chipcrisis was en een opvolger van de GranTurismo is ook al volop in de maak. We verwachten tevens dat er al snel de eerste tastbare bewijzen zullen verschijnen, van een volledig elektrische MC20 in ontwikkeling. De eerst volledig elektrische auto in Maserati’s Folgore programma. Het debuut van een volledig nieuwe Quattroporte zal het rijtje compleet maken, maar verwachten we niet eerder dan 2024 of zelfs 2025, gezien de vertragingen de komende 2 jaar door het gebrek aan halfgeleiders.

Een gedachte over “Maserati heeft de MC20 ‘Spyder’ al klaar!

  • 24 december 2021 om 02:25
    Permalink

    Kom nu maar met die aantallen anders is een volgende mondiale crisis weer de nagel aan de doodskist. En de concurrentie gaat ook hard. Geld verdienen met dit prachtige model. Nu.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.