Fiat 500X update bijna klaar voor debuut

500 telg.

De elektrische Fiat 500 lijkt in al z’n uniciteit ook een vrij eenzaam bestaan te lijden, aangezien er nog geen vergelijkbare producten in het gamma zijn opgenomen. Dat heeft meer met de wachttijd tot een vernieuwing van het totale modelaanbod te maken, dan dat men niet van plan is om meer diversiteit te creëren. De Fiat 500-familie zoals FCA die een jaar of 10 geleden voor ogen zag, zal uiteindelijk dus door evolueren. Tot die tijd moeten we het met enkele updates doen. Sommige heel subtiel andere wat grondiger. De Fiat 500X zal in 2022 ook worden ververst en beschikt straks zelfs over een nieuwe krachtbron, te weten een viercilinder 1.5 Firefly met milde hybride techniek. Een topmodel motor uit Termoli, die in hetzelfde jaar ook op de Alfa Romeo Tonale verkrijgbaar zal zijn.

Subtiele nieuwe stijl.

Terwijl er wat de carrosserie en het interieur betreft geen grote veranderingen zullen plaatsvinden, zal het qua optische wijzigingen vooral om de herkenbaarheid gaan. De elektrische Fiat 500 hanteert zoals je weet al enige het 500-logo op de voorzijde (zie foto boven) en de 500X zal dat nu dus ook gaan doen. Op de achterzijde zal het FIAT logo met hoofdletters verschijnen en nemen we afscheid van het rond rode logo uit het eerste decennium. Het letterlogo zal langzaam maar zeker het rode embleem verdringen verwachten wij. Men zegt dat de nieuwe Fiat 500X in juli 2022 op de markt zal verschijnen.

4 gedachten over “Fiat 500X update bijna klaar voor debuut

 • 24 december 2021 om 02:19
  Permalink

  Wat een veranderingen allemaal. Tjonge.. Iemand die een boek gaat schrijven over de geschiedenis van Fiat of Alfa hoeft die waarschijnlijk niet meer te actualiseren na introductie: het einde is in zicht, want de Italianen doen wat ze deden (en dan krijgen ze wat ze kregen). …Of koopt een Chinees de naam en wordt het een Alfibaba of Fiat-Xiaomi. Zoals nu de MG’s. Ja, cynisch maar zeker denkbaar met veel koppijn.

  Beantwoorden
 • 27 december 2021 om 21:16
  Permalink

  Sinds de introductie is er heel wat verbeterd aan de 500X. Nieuwe 3 cilinder motoren, mild hybride komt binnenkort, diverse kleine verbeteringen in de loop der jaren etc. etc. De 500X is een retro model en daar hoeven ze van mij qua uiterlijk niet veel aan te veranderen. Positief blijven!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.