Home » Maserati

Maserati komt met uitgebreid plug-in Hybride gamma

15 november 2015 13:51 2 reacties

pastore maserati

De eerste plug-in Hybride van Maserati is zeer waarschijnlijk de nieuwe SUV genaamd Levante, die we in Genève zullen zien. De SUV zou aanvankelijk in januari in Detroit debuteren, maar de eer van het debuut is volgens de laatste informatie nu aan de Zwitserse autosalon. De plug-in hybride techniek zal als optie op het gehele gamma volgen vanaf 2018. De 3.0 V6 is daarbij de basis. Naast de Levante, komen de Ghibli, Quattroporte en de Alfieri straks in aanmerking voor deze elektrische input. Dat zegt Giulio Pastore, hoofd Maserati in onze regio. Over de opvolgers van de GranTurismo en GranCabrio wil de Italiaanse baas nog niet spreken, want die lijken pas in 2018/2019 het daglicht te gaan zien.

Sinds de stagnatie in het Verre Oosten is men bij het merk met de drietand ook wat voorzichtiger wat de verkoopdoelstellingen betreft. Oorspronkelijk werd aan het jaar 2018 het getal 75.000 gehangen, maar Pastore zegt dat Lingotto nu rekent op een aantal rond de 70.000. Alles wat erbij komt is mooi meegenomen, aldus de baas van het Modenese merk. Maserati kan rekenen op groei in de VS en Europa de komende jaren, maar ziet in de Chinese verkoop het nodige verval ontstaan. Dat is bij de concurrentie eveneens he geval, maar Pastore noemt de situatie alles behalve alarmerend. Zo is de Chinese verkoop in oktober, met een +13% behoorlijk vruchtbaar geweest.

Maserati verwacht dan ook dat in bijzonder de Levante, het zeer goed zal doen op de tweede mondiale markt. Men rekent op minstens 5000 tot 5500 stuks tegen eind 2016. Maserati zal geen enkele introductie laten vertragen, in tegenstelling tot wat voor Alfa Romeo geldt. Over de Levante kon Pastore alvast onthullen dat deze standaard volledig lucht geveerd zal zijn.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • squadra schrijft:

    goed nieuws ik hoop ook dat ze komen met een midden motor sportwagen die Mistral of Merak gaat heten. Als Ferrari met een leuke Ferrari Dino komen kan dit dus goed. En dan over een aantal jaar als Lancia terug mag komen een Stratos graag.

    Ciao

    Squadra

  • mareblu schrijft:

    Plugin in het hele gamma in 2018……..weer veel en veel en veel te laat. Waarom konden Mercedes, BMW en Porsche in dit segment dit al in 2014 voor elkaar hebben? Zo technisch ingewikkeld is het blijkbaar niet?

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Maserati

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties