Maserati noemt nieuw model MC20

De nieuwe Maserati sportwagen met V6 Biturbo middenmotor heet MC20. ‘MC’ (Maserati Corse) hoeft niet uitgelegd te worden en 20 staat uiteraard voor het jaartal. Mogelijk krijgen we vanaf dit model een opvolging qua typeaanduiding in deze stijl. We hebben het dan over de sportwagens van het merk met de drietand natuurlijk. Deze aanduiding is simpel, doeltreffend en overzichtelijk. Vanavond heeft Maserati dus alvast de naam onthuld van dit speciale model uit Modena, dat het juiste merkimago hoog moet houden. In mei mogen we de MC20 ook daadwerkelijk zien.

Inmiddels rijden er volop testexemplaren rond, met grotendeels nog de carrosserie van de 4C. Dit laatste kan erop duiden dat de MC2 hetzelfde monocoque frame van carbon fiber heeft, als de compacte racer van Alfa Romeo met 1750 Tbi motor. Want waarom zou je iets wat al erg goed en uniek is, opnieuw wijzigen. De MC20 is in feite alleen wat langer en draagt een groter blok. De elektrische variant van de MC20 komt in een later stadium.

5 gedachten over “Maserati noemt nieuw model MC20

 • 21 februari 2020 om 07:51
  Permalink

  Zelfs de velg vooraan is nog van Alfa. Gemiste kans om dat merk weer op de kaart te zetten, alleen omdat een Maserati nog wat meer euries kan vangen?

  Beantwoorden
 • 22 februari 2020 om 08:27
  Permalink

  Zal vast een schitterende wagen worden maar nu begrijp zelfs ik er niks meer van.
  Alfa in de formule 1 en dan rijd hier nu gewoon een alfa met m aaserati embleem want zo is het.
  Las net dat zelfs deze motor speciaal voor de nieuwe 6c was ontwikkeld
  De 2.9 opgeboord naar 3.6
  Vind dit doidzonde voor alfa maar wel fijn dat hij toch komt dan maar als maserati.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.