Maserati presenteert unieke nieuwe GranCabrio

 

Opnieuw een GranCabrio.

Maserati heeft een patent op het ware GranTurismo gevoel vinden wij. Het comfortabel maar sportief rijden met een ongeëvenaard gevoel voor stijl. Tijdloze schoonheid etc. etc.. Daarom waren we vorig jaar blij dat Maserati met de komst van de nieuwe generatie, die tevens als volledig elektrische Folgore verkrijgbaar zal zijn, niet koos voor een revolutie van dit concept, maar voor een evolutie. Hetzelfde doet het nu ook met de GranCabrio. De vorige was even mooi als uniek en nu is ie dat opnieuw. Ruim, luxe, open en oogverblindend mooi. Men trapt af met de 3.0 V6 Nettuno in Trofeo uitrusting. Deze topversie heeft dik 550 pk.

Eveneens een mooie traditie.

De linnen kap gaat in 14 seconden naar beneden en doet dit tot een snelheid van 50 km per uur. Achterin zitten is totaal geen straf in deze grote Italiaanse tweedeurs. Maserati heeft een lange traditie ook op het gebied van luxe en open rijden. Al in 1959 lanceerde het huis uit Modena de elegante 3500 GT met Vignale koets. Bij grote open auto’s denkt men in de praktijk vaak aan Duitse merken, maar de enige echte GranCabrio komt dus in feite al jaren uit Italië. Het linnen kapje is er in 5 verschillende tinten. Wie bang is voor koud tocht op de nek hoeft niet te vrezen. Maserati zorgt met een speciale ‘neck warmer’ functie voor voldoende warmte boven de schouders. Makkelijk individueel te bedienen en in 3 standen. We zijn erg blij dat de GranCabrio weer terug is.

2 gedachten over “Maserati presenteert unieke nieuwe GranCabrio

 • 1 maart 2024 om 17:13
  Permalink

  Een schitterende auto. Serieuze interesse. Maar dan: 33k voor een kleur vragen. Geld speelt geen rol, me niet willen laten oplichten wel. Een medewerker van Maserati Italie dacht dat het een fout op de site was. Nee, het is rare marketing.

  Beantwoorden
 • 1 maart 2024 om 20:31
  Permalink

  Prachtig! Zo ongeveer het mooiste wat er anno 2024 uit Italië komt op autogebied.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.