Maserati toont in mei 2020 nieuw model…die goed klinkt

Het afscheid van de GranTurismo deze week is inderdaad het symbool voor een nieuw tijdperk. Dat tijdperk wordt vanaf volgend voorjaar concreet als we de aankondiging van vandaag op Maserati.com mogen geloven. Het klinkt in ieder geval alvast goed, want het geluidsfragment dat onderin te horen is, liegt er niet om en is wellicht afkomstig van een testexemplaar van het nieuwe model dat binnenkort in productie gaat. Het toch redelijk vertrouwde geluid is in onze oren een V8 met Italiaanse tongval.

Maserati’s uitgebreide investeringsplan vormt eigenlijk een herstart, al was het vanwege het gebruik van nieuwe techniek, inclusief de elektrische aandrijving. Daarnaast is er het gebruik van een nieuw motorblok, zoals de 6 in lijn (met E-booster ondersteuning en dubbele turbo), die we vandaag langs zagen komen.

Het nieuwe model die je hier met V8 hoort, dat volgens sommigen de opvolger is van de GranTurismo, wordt dus in mei aan de wereld getoond. Er zijn echter nog geen test-exemplaren gesignaleerd. Op de site zien we verder vrij groot de Romeinse cijfers ‘MMXX’, oftewel 2020.

3 gedachten over “Maserati toont in mei 2020 nieuw model…die goed klinkt

 • 14 november 2019 om 00:05
  Permalink

  Ja… Plannen maken kunnen ze als de beste bij FCA en niet alleen bij Maserati.

  Beantwoorden
 • 14 november 2019 om 11:13
  Permalink

  Je begiert je toch – Alweer een herstart! Ik dacht dat dat een paar jaar geleden ook al gebeurde met de introductie van de Ghibli, 4porte en Levante?

  Beantwoorden
 • 17 november 2019 om 11:18
  Permalink

  Maserati will use V6 90° with 625 HP. No GME T6 for Italian brands.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.