Home » Fiat

Mazda dankt Fiat voor ontwikkeling 124 Spider

25 juni 2016 16:35 3 reacties

124 spider mazda

Mazda heeft de jongste generatie MX-5 kunnen ontwikkelen, dankzij het feit dat Fiat een samenwerking aanbood. De iconische kleine open Japanner is na 25 jaar en meer dan een miljoen exemplaren voorlopig een blijvend succes, mede doordat men in Turijn een paar jaar gelden besloot de 124 Spider opnieuw uit te vinden. Mazda kon hierdoor de ontwikkelingskosten van haar niche product flink drukken en een nieuwe generatie ontwikkelen. Robert Davis, eindverantwoordelijke voor Mazda in Amerika, zei woorden van deze strekking tijdens een interview.

124 spider mazda2

Fiat lanceert de nieuwe 124 Spider exact 50 jaar nadat dit ook met de eerste versie gebeurde in 1966. Omdat de 124 Spider in naam nog altijd die iconische lading heeft, die Mazda in de VS in de afgelopen jaren ook met de Miata/MX-5 heeft opgebouwd, verwacht men dat Fiat in dit land dankzij de open tweezitter meer aanzien zal verwerven de komende jaren. Een model waar Fiat op kan bouwen, terwijl de verkoop van hoge aantallen nog niet eens zo belangrijk zal zijn. De belangstelling voor het model voldoet volgens het management intussen aan de verwachtingen. In september zal de 124 Spider in aantrekkelijk Abarth-tenue de Europese markt betreden. We kunnen niet wachten op onze eerste ontmoeting met deze auto.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

3 reacties »

  • j kreeft schrijft:

    Altijd goed , samenwerken

  • Marco Pas schrijft:

    Italianen weten wat respect is, en kunnen daarom goed samenwerken met Aziatische partners. Dit in tegenstelling tot de Duitsers.

  • Rene1964 schrijft:

    Zonder die samenwerking geen twee mooie auto’s erbij! Persoonlijk vind ik de 124 het mooiste en deze doet mij twijfelen, weer een MiTo of de 124 Spider! Als ik in Zuid-Europa zou wonen zeker de 124!

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie´┐Żn

Fiat

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties