Montezemolo: “Ferrari zal weer winnen in de F1”

montezemolo sf

Het opstappen van Ferrari teambaas Stefano Domenicali en het aanstellen van Mattiacci, is voor Luca Cordero di Montezemolo reden om weer te geloven in een eerste plek op het podium. Di Montezemolo verklaarde aan Sky Sport dat hij het besluit van Domenicali na 23 jaar dienst een moedige vond en tevens een zeldzaam fenomeen in een land als Italië. Volgens de CEO van Ferrari heeft de oudere teambaas gedaan wat de wetten van de sport voorschrijven.

Mattiacci

Kritieken op de aanstelling van de jongere Marco Mattiacci (foto boven) vanuit eigen gelederen legt Di Montezemolo naast zich neer. Het is een veelbelovende keuze, die in volledige overeenstemming met Sergio Marchionne is gemaakt, aldus de Ferrari-baas. Beweringen dat Mattiacci als voormalige CEO van Ferrari North America technisch tekort zou schieten, vindt Di Montezemolo de grootste onzin: “De keuze voor iemand binnen de eigen gelederen is juist een goede geweest, aangezien de ‘Ferrari-familie’ beschikt over ruim voldoende kwaliteit en capaciteit.” Luca Cordero di Montezemolo zei dit gisteren tijdens een besloten presentatie van de nieuwe Ferrari California T bij een bekende dealer in Rome. Ook verklaarde de CEO weer dichter bij de Scuderia te gaan staan de komende tijd.

Een gedachte over “Montezemolo: “Ferrari zal weer winnen in de F1”

 • 16 april 2014 om 22:30
  Permalink

  Jaren lang heb ik de Formule 1 gevolgd, echter de laatste jaren niet meer. De sport is volledig kapot gemaakt door de FIA met een hoeveelheid regels, waar dit kabinet nog een puntje aan kan zuigen.
  De start van de eerste F1 race in Australië heb ik nog wel gezien, maar aan het geluid te horen, betrof het een Solex race.
  Ik ben er helemaal klaar mee.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.