Scuderia Ferrari breekt met Domenicali

ferrari domenicali

Gister vond er een kleine aardverschuiving plaats in het kamp van de Scuderia Ferrari, aangezien teambaas Stefano Domenicali plots z’n koffers mocht pakken. Domenicali maakte dat gisteren zelf bekend via zijn blog. Ferrari is in principe een hechte en warme familie, maar ook dat heeft uiteindelijk zijn grenzen. Na 23 jaar wordt de 49 jarige man uit Imola vervangen door Marco Mattiacci, die reeds in de VS de leiding heeft over de raceactiviteiten. Mattiacci zou vooral door overkoepelende eigenaar FCA, al eerder als favoriet zijn aangewezen.

Domenicali had de laatste tijd naar eigen zeggen te maken met felle kritieken en trekt daaruit zijn conclusies. De ervaren teambaas die in 2008 Jean Todt verving als algemeen directeur van de renstal, heeft als leider geen potten kunnen breken en liep volgens critici vooral achter de feiten aan, als het om de sterk veranderlijke regelgeving binnen de F1 gaat. De komst van het Turbo-tijdperk lijkt nu de nekslag voor Stefano Domenicali te zijn geworden, aangezien Ferrari moeite heeft om met de F14 T voorop te rijden. Onder leiding van Domenicali werd slechts een constructeurstitel binnengehaald. Ondanks dat heeft Scuderia Ferrari veel te danken aan Domenicali, die een belangrijke rol vervulde tijdens de eerste succesvolle kampioenschappen begin deze eeuw.

Een gedachte over “Scuderia Ferrari breekt met Domenicali

  • 15 april 2014 om 13:22
    Permalink

    Spijtig want het is een sympathiek man, maar hij heeft inderdaad niet de verwachtingen kunnen inlossen (al is dat niet alleen aan hem te wijten).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.