Home » Alfa Romeo

Vakbonden bevestigen aanstaande productie D-segment Alfa Romeo

15 april 2014 9:14 2 reacties

159 sw

Eerdere geruchten over de installatie van de productie van een nieuw 6 cilinderblok voor Alfa Romeo, lijken te kloppen en worden nu ook door diverse vakbonden bevestigd. Het zou om een uitgebreide productie voor de grote motorenfabriek in de havenplaats Termoli gaan. Op deze locatie zullen namelijk vanaf 2015 zowel de 4- als 6-cilindermotoren geproduceerd worden voor een nieuwe D-segment Alfa Romeo, die tevens in Cassino van de band zal rollen. Sinds het verdwijnen van de 159 en Croma, kan Italië dus eindelijk weer uitzien naar een grotere middensegment auto uit eigen land. FCA kiest er blijkbaar bewust voor om alle blokken voor de nieuwe Alfa, op één enkele locatie samen te stellen.

De fabriek in industriegebied Rivolta del Re in de provincie Campobasso werd dus onlangs niet voor niets door CEO Sergio Marchionne aangeduid als de kweekvijver van nieuwe belangrijke techniek. De CEO zei dit tijdens een bezoek vorige maand aan deze fabriek in de regio Molise. Voor de 3000 werknemers van de motorenfabriek nabij Termoli is er nog voor de officiële aankondiging op 6 mei, vanwege deze bevestiging al reden tot opluchting. Bovendien zal er ook sprake van productietoename zijn, dankzij de assemblage van motoren voor de Jeep Renegade en de Fiat 500X. Momenteel worden in de zwaar onder de maximale capaciteit draaiende fabriek vooral 1.2 en 1.4 (MultiAir) motoren geproduceerd met 8 en 16 kleppen.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

2 reacties »

  • Lusso schrijft:

    Eindelijk iets concreet. Nu is de vraag alleen nog ‘wanneer’?

  • Eelco van Vliet schrijft:

    Dat werd een beetje tijd dan, maar goed om te zien dat er bemoedigende signalen zijn. En ik hoop oprecht dat ze er serieus werk van gaan maken met de opvolger van de 159, dus geen halfbakken werk.

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo

Lees meer over

, ,

Volg ons

Advertenties