Museo Storico Alfa Romeo tijdelijk dicht

En wel voor onbepaalde tijd. Inmiddels heeft de lokale overheid (via de landelijke) zich hard gemaakt voor het behoud van de het museum, met dank aan de inzet van de burgemeester van Arese. Het is nog altijd niet precies duidelijk wat de rol van de mede-eigenaar uit Turijn daarin is. Vanaf afgelopen maandag hangen er bordjes bij de ingang met; “Voor onbepaalde tijd gesloten in verband met werkzaamheden.” Ook de legendarische Alfa Romeo modellen zijn nu aan het zicht van eventuele bezoekers onttrokken. Volgens het ministerie van cultuur is de hele inhoud van het museum verbonden aan Arese en zal het sowieso een bestemming krijgen op Milanese bodem. Eigenaar AGLAR van het verouderde voormalige fabriekscomplex, krijgt nu een ultimatum om voor eind dit jaar een (verstandige) beslissing te nemen uit eigen beweging. Deze firma is al geruime tijd bezig om zelf een bestemming voor het pand te kiezen en schuwt daarbij zelfs niet de confrontatie via de regionale rechtbank. Zij wilden zich uit laten kopen of zochten zelfs eerst hun heil bij ‘een firma uit Wolfsburg’. Via diezelfde justitiële weg wil de gemeente op zijn beurt nu ook het pand veiligstellen om de weg vrij te maken voor een grondige verbouwing, of zoals het er nu naar uitziet, zelfs iets nieuws. Het lijkt er dus op dat het museum dit jaar nog wel een tijdje dicht zal blijven, maar dat het uiteindelijk allemaal goed zal komen. Een schril contrast met het Centenario van vorig jaar waar wij ook aanwezig waren… Al was dat ook niet altijd een sfeer van pure harmonie.

8 gedachten over “Museo Storico Alfa Romeo tijdelijk dicht

 • 11 februari 2011 om 07:10
  Permalink

  Misschien een mooi plekje in Portello voor maken?

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 08:02
  Permalink

  Wat een prachtige foto is dat.
  Mijn favoriete race auto’s samen met de TZ2.

  Niks gaat vanzelf in het leven. Veel dingen moeten bevochten worden zeker als er tegengestelde belangen spelen.
  Hoop dat Arese iets moois voort gaat brengen zodat wij weer op bedevaart kunnen.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 12:54
  Permalink

  Weer een strakke beslissing van Marchionne. 😉

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 14:45
  Permalink

  Hopelijk duurt het niet te lang, we zitten van de zomer aan het Como meer en Arese is niet ver. Ik zou graag even het museum in willen.

  Beantwoorden
 • 11 februari 2011 om 15:57
  Permalink

  @Marcos en Il Quadrifoglio,

  Ik was afgelopen september in Milaan en zat in Portello in een hotel.

  Dat hotel bleek slechts 400 meter bij de plek vandaan waar de fabriek vroeger stond. Ze zijn daar nu flink aan het bouwen.

  Het leek er niet op dat daar nog plek voor was jammer genoeg.

  Ben wel erg blij dat ik in september naar Arese ben geweest. Ben van de zomer weer in Italië en dan had ik dus waarschijnlijk voor gesloten deuren gestaan.

  Beantwoorden
 • 28 maart 2011 om 20:19
  Permalink

  Verdomme,

  Rij al 20 j met een Alfa Romeo en een reis gepland naar Lago Como en van daar uit een dagtrip naar Arese gepland om eindelijk eens het Museo eens te zien.

  Maar donderdag ll reden we de Viale Alfa Romeo binnen verlaten en grijs. Aan de poort 2 bussen en vol Fiats een vaag teken zeker!!!!

  De wacht antwoordde vol negavitisme dat het Museo reeds 3 weken gesloten was en reden ….?

  Het Centenario is voorbij en de Cuore blijkbaar ook. Fiat baas heeft blijkbaar zijn centen hard nodig om de Amerikanen zoet te houden.

  Heb meer Alfa’s in de regio Bastogne -- 1 dag terugreis -- (Belgie) dan gans de week in Lago Como gezien.

  Hopelijk vinden de Italianen hun verstand terug ikv 150j Italia!!

  Saluti
  Geert

  Beantwoorden
 • 28 maart 2011 om 20:58
  Permalink

  Vraag me toch af waar al die auto’s blijven.
  Hoop toch echt niet dat ze voor een zacht prijsje aan de lokale occasie-dealert verpatst worden.
  Ik weet zeker dat ze nooit meer een volledige collectie bij elkaar kunnen krijgen als ze in de toekomst eindelijk hun verstand terug krijgen en aan hun afkomst gaan denken.
  Nu het automuseum ROSSO BIANCO er ook al niet meer is blijft er voor de Italiaanse-autofan weinig keuze meer over qua musea.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.