Home » FCA

Nieuw akkoord voor Italiaanse werknemers FCA

11 maart 2019 20:52 ��n reactie

Staken is nooit aan de orde geweest gedurende het overleg de afgelopen maanden tussen de Italiaanse bonden en FCA. De 87.000 werknemers van FCA, Ferrari en CNHi krijgen gemiddeld een salarisverhoging van 144,5 euro en het nieuwe nationale akkoord is tevens een bevestiging van FCA’s productieve plannen voor de komende vier jaar.

Mede dankzij de tomeloze inzet van wijlen Sergio Marchionne, is in 2010 afgesproken dat er enkel nog nationaal geldende akkoorden worden gesloten die alle fabrieken betreft. Geen afspraak per individuele productielocatie en regio dus. Destijds hebben we bij AutoEdizione veel aandacht besteed aan deze hervorming waar FCA met alle vakbonden behalve de FIOM uiteindelijk met succes uit is gekomen. Sinds de invoering is het overleg op nationaal niveau keer op keer een succes gebleken.

Het jongste akkoord geldt van april 2019 tot eind 2022. De salarisverhogingen zijn ingepland over drie tranches, waarvan de eerste volgende maand zal plaatsvinden. FCA’s Europese leider Pietro Gorlier noemt deze overeenkomst een bezegeling van FCA’s toewijding aangaande ‘Piano Italia‘, waarbij het streven is om de nationale productiecapaciteit maximaal te benutten. Het is in het belang van heel het land en het zorgt ervoor dat FCA moeilijke uitdagingen in de toekomst aan zal kunnen, aldus Gorlier.

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

1 reactie »

  • Hilbert schrijft:

    Duidelijk geen binding met Italië

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

FCA

Lees meer over

,

Volg ons

Advertenties