Nieuwe benzinemotor en hybride voor Maserati

Harald Wester, de man aan wie een merk als Maserati wel is toe te vertrouwen, komt vandaag met een belangrijke bevestiging van wat reeds een tijdje in de wandelgangen te horen was. Maserati en dus uiteindelijk ook Alfa Romeo, werkt aan een geheel eigen motorblok dat aan hybride techniek gekoppeld zal worden. Volgens Wester is de krachtbron speciaal ontwikkeld voor Maserati en heeft niet langer een link met Ferrari. Zoals we weten komt Maserati de komende jaren met een nieuwe GT/Spyder en zullen ook de huidige Ghibli en Quattroporte vervangen of een grondig herontwerp ondergaan. Er komt zelfs een nieuw model bij in de vorm van de SUV onder de Levante. Deze laatste krijgt een update.

Dit nieuws is een belangrijke strategische stap voor FCA’s luxemerken. De nieuwe krachtbron -waarvan Wester nog niet zegt wat voor een type het is- opent de deur naar het E-segment definitief en zorgt dat ook in het segment eronder, seriematig met grotere krachtbronnen kan worden gewerkt, die dankzij de combinatie met hybride techniek een lagere emissie hebben. Wester benadrukt dat er geen overeenkomst is met de aanstaande hybride van Ferrari. In de Amerika wordt inmiddels ook gesproken over een nieuwe zuinigere en schonere V6 die tevens ter vervanging dient van de V8 motoren die tot nu toe veel in pick-ups werden gebruikt.

Het Giorgio platform zal voor diverse nieuwe modellen van Maserati de ideale basis vormen en het nieuwe daaraan gekoppelde motorblok vormt een belangrijk nieuw technisch element. Volgens Wester is het oorspronkelijke plan dat in juni is gepresenteerd (afbeelding boven) iets aangepast. Hij zei dit zonder in detail te treden. De nieuwe motor en hybride techniek is volgens Wester op termijn ook geschikt voor Alfa Romeo zodra dit nodig is. Wester heeft de afgelopen dagen met de lokale overheid in Modena overleg gehad over de nieuwe productie.

3 gedachten over “Nieuwe benzinemotor en hybride voor Maserati

  • 10 maart 2019 om 00:36
    Permalink

    Zelden zo’n vaag verhaal gelezen. “wat reeds een tijdje in de wandelgangen te horen was”, “werkt aan”, “volgens Wester (4x)”, “komende jaren” , “zullen vervangen of een grondig herontwerp”, “in Amerika wordt gesproken over”, “zal de ideale basis vormen”, “zonder in detail te treden” en “op termijn ook geschikt voor”. Wat een gezwets. Noem nu eens concreet wat er wel of niet gaat komen in 2019 en 2020 dat de vrije val in de verkoop van Maserati moet gaan stoppen Harald Wester.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.