Nieuwe elektrische Fiat 500 krijgt vorm

Fiat begint 2020 goed en laat ons zien dat het momenteel met één van de belangrijkste ontwikkelingen bezig is voor de komende jaren, namelijk een volledig nieuwe en elektrische 500. Wat hier op afgelegen een fabrieksterrein door de mensen van ‘Gabetz Spy Unit’ is vastgelegd, is in grote lijnen het eindproduct onder een dikke laag tape. Eindelijk zien we weer een volledig nieuwe Fiat tijdens een testfase om klaargestoomd te worden voor de productie.

Hoewel we de daklijn nog wel aardig identiek vinden aan de huidige 500 (er lijkt een stoffen kap van de 500C onder te zitten), lijkt alles onder de taillelijn enigszins anders. Dat kunnen we van het interieur en de zijspiegels sowieso met zekerheid zeggen.

We vermoeden dat het model op nieuw platform qua design een behoudende maar zinvolle evolutie zal zijn van het huidige model. De elektrische 500 zal in Turijn geproduceerd gaan worden en debuteert dit jaar in Genève, als het begin van een nieuw belangrijk tijdperk voor Fiat. Vanaf deze zomer starten de leveringen. De huidige 500 blijft intussen bestaan en debuteert als 1.0 hybride.

2 gedachten over “Nieuwe elektrische Fiat 500 krijgt vorm

  • 3 januari 2020 om 17:46
    Permalink

    Dit soort artikelen hebben we de afgelopen jaren zo weinig gezien… een mooi Autoedizione-begin voor 2020 en laat het een mooi autojaar worden!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.