Home » Alfa Romeo , Fiat , Lifestyle

Nieuwe Fiat 500 vrijdag te zien in Milaan

30 juni 2015 16:04 Geen reacties

500 milano

Milaan blijft voorlopig even het centrum van de Italiaanse auto, nu ook de vernieuwde Fiat 500 daar feestelijk gepresenteerd zal worden. Terwijl de hoofdstad van Lombardije steeds roder kleurt dankzij de terugkeer van Alfa Romeo als sportief luxemerk via de Giulia (foto’s onder), zal de Expo ook aangegrepen worden om de 500 facelift onder de aandacht te brengen. Op 3 juli zal om 18:00 het doek officieel van de kleine Fiat getrokken worden. Op zaterdag 4 juli is het de hele dag ‘500 Day’ en zal er in het Parco Sempione park voor passerend publiek een grote picknick in Amerikaanse jaren ’50 stijl worden gehouden, compleet met artiesten. Het is dan precies 58 jaar geleden dat de eerste 500 aan de wereld werd gepresenteerd en de Amerikaanse stijl (compleet met cheerleaders) is ook geen toeval. De link met Amerika wordt gevierd omdat 4 juli ook de dag van de onafhankelijkheid is.

Dan is het ook weer eens tijd voor een recordpoging voor de Guinness World Records lijst. Maar liefst 500 personen gaan dan bij elkaar staan en vormen gezamenlijk de iconische Fiat 500. Deze gigantische menselijke mozaïek moet heel wat indrukwekkende plaatjes opleveren. Dan is er als afsluiter een parade met historische exemplaren van de 500 richting de bekende neoklassieke triomfboog ‘Arco della Pace’ aan de andere zijde van parkgebied aan de Piazza Sempione. Daar wacht de nieuwe 500 die voor publiek staat te fonkelen. En dat blijft ie doen ook in de maanden die volgen, want de 500 zal te zien blijven aan de Piazza XXV Aprile en de Triennale.

giulia milano

Intussen is de Giulia zoals gezegd ook aanwezig in de stad. Volger van onze facebookpagina zagen reeds de prachtige poster aan de Via della Spiga. Naast het doek met de Alfa zien we een beeldscherm met daarop een gehoorzame Duits herder, die uiteindelijk een pootje geeft. Briljant en subtiel gevonden vinden wij. Dan is er nog de “Brian & Barry Building” (foto onder) waarin alles in het teken staat van Alfa Romeo. Ga je hier naar binnen dan wordt er bij een speciale zuil een foto van je gemaakt, met op basis van wat ingevulde voorkeuren de ideale Alfa Romeo uit de geschiedenis op de achtergrond. De uitdraai vormt teven je gratis toegang tot het Museo Storico in Arese, die vanaf vandaag geopend is. Het gebouw is voorzien van 17 LED-schermen die de ramen van de eerste verdieping doen oplichten met uiteraard Alfa Romeo in de hoofdrol. Aan de binnenzijde zal de bezoeker van dit commerciële centrum met name op trappen en in de lift het merk met Milanees logo niet ontgaan. En er is meer want aan het centraal gelegen Piazza San Babila wordt de 4C Spider getoond die de komende maand vergezeld zal worden door enkele historische modellen. Kortom Alfa Romeo laat in Milaan deze zomer de 105de verjaardag niet ongemerkt voorbijgaan.

giulia milano2

To view this page in English please visit our international version.

RSS  

Je kunt je voor een persoonlijk profiel ook bij Club AutoEdizione registreren of log direct in als je reeds lid bent.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorie�n

Alfa Romeo , Fiat , Lifestyle

Lees meer over

Volg ons

Advertenties