Nieuwe FIAT Panda komt definitief uit Servië

Servië is er bijna klaar voor.

We wisten het 2 jaar geleden eigenlijk al. Toen moesten de werknemers in FIAT’s Servische fabriek in Kragujevac deels elders werk zien te vinden terwijl ondertussen een investering van 48 miljoen euro in gang werd gezet voor de aanpassing van de fabriek. Intussen ging de 500L uit productie. En omdat het collectieve geheugen van de mens echt heel gebrekkig is, wordt dit feit vooral in Italië als een soort schokkend nieuws gebracht. Daar waar de huidige Panda nog in Pomigliano d’Arco van de band rolt, schrikt men ietwat van dergelijke verandering. Vooral onder bepaalde vakbonden, die alweer hevig protest aantekenen. Overigens zal de klassieke Panda uit de Campania regio nog tot 2026 in productie blijven en misschien zelfs langer.

Uiteindelijk ook echt goedkoper.

De elektrische Panda, die groter is dan z’n voorganger wordt een betaalbare global car uit de grote koker van Stellantis. Anders dan de C3 weliswaar, maar wel degelijk een zustermodel. De eerste variant van de nieuwe elektrische FIAT Panda zal minder dan 24.000 euro kosten en in 2025 volgt zelfs een instapper van minder dan 20 mille. Het debuut van de nieuwe vijfdeurs FIAT zal medio 2024 plaatsvinden.

3 gedachten over “Nieuwe FIAT Panda komt definitief uit Servië

 • 4 december 2023 om 21:49
  Permalink

  FIAT had immers met de Yugo & de Lada ook al iets met Oost-Europa 🌍toch. Dat waren g1 suk66. Hopelijk🌈 wordt de nieuwe Panda🐼 dat wel!😙

  Beantwoorden
 • 5 december 2023 om 13:21
  Permalink

  De kwaliteit van de Fiat 500L geproduceerd in Servië is boven verwachting goed. Mijn 500 Living van 2015 rijdt met 130000km nog als nieuw. De lak/ bekleding en algehele staat is nog buitengewoon netjes. Kortom, ik kijk uit naar de nieuwe Panda!

  Beantwoorden
 • 6 december 2023 om 16:52
  Permalink

  Voor de kwaliteit maakt het allemaal niet veel uit, maar ik snap de zorgen van de bonden in Italië wel. Sinds de komst van Stellantis is er nog geen enkel volumemodel in een Italiaanse fabriek terecht gekomen. De populairste auto’s in Italië worden allemaal ergens anders gebouwd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.