Nieuwe Lancia Ypsilon arriveert straks in gespreid bedje

Serieus premium dealernetwerk.

De herlancering van Lancia is geen kwestie van louter opportunisme of een soort grap. In Italië zijn inmiddels 45 winkels omgetoverd tot serieuze Lancia-verkooppunten. Plekken met een duidelijke merkidentiteit en een hoogwaardig karakter. De concept Pu+Ra HPE toert intussen langs deze showrooms in 13 Italiaanse steden genaamd Casa Lancia. Lancia werkt aan een nieuwe volledig gamma en opent bovendien ook showrooms in het buitenland. De nieuwe Ypsilon die medio 2024 bij de dealers komt te staan komt dus in een volmaakt decor terecht. Lancia CEO Luca Napolitano en managing director Raffaele Russo hebben onlangs 240 weknemers die in het netwerk werken, persoonlijk ontmoet tijdens een speciaal event.

Kwaliteit en stijl.

Lancia zet bij deze opzet in op Italiaans raffinement met een excellente service. Compromisloze kwaliteit met een persoonlijk karakter. De klant waant zich in een galerie waar alles draait om de beleving, zowel on- als offline. Tegen eind dit jaar zullen 100 verkooppunten klaar zijn. De nieuwe Ypsilon wordt in Spanje geproduceerd binnenkort en deelt weliswaar het platform met goedkopere Opel Corsa en Peugeot 208, maar zal zich onderscheiden op het gebied van luxe en uitrusting. Naast een 51 kWh EV (156 pk en 260 Nm koppel) zal ook een hybride met 1.2 3 cilinder turbo op de markt verschijnen van 100 en 136 pk. Deze is gekoppeld aan een 6-traps automaat. De luxe showrooms zijn natuurlijk niet bedacht om 1 auto te verwelkomen. In 2026 volgt een topmodel genaamd Gamma en in 2028 volgt de strategisch zeer belangrijke nieuwe Delta. Beide zullen enkel als EV verkrijgbaar zijn.

15 gedachten over “Nieuwe Lancia Ypsilon arriveert straks in gespreid bedje

 • 22 september 2023 om 15:36
  Permalink

  Hopelijk is alleen het platform van de Peugeot en Opel en de Carrosserie compleet anders want anders is het een mooie aanfluiting (doet me denken aan de 300C die uit Amerika kwam)

  Beantwoorden
   • 1 oktober 2023 om 11:15
    Permalink

    Hoop met een motor van fiat zelf een geen peugeot pure teck motoren motoren die waar ik zelf met een grote boog omheen loop kwa betrouwbaarheid fiat motoren lekker eigenzinnig

   • 2 oktober 2023 om 14:15
    Permalink

    Zit je dan te wachten op z’n puretech motor , grotere technische dwaling bestaat niet, een distributie riem die door de olie loopt , hoe verzin je het , prutsers!!

 • 22 september 2023 om 22:54
  Permalink

  Het duurt overigens wel erg lang voordat de Ypsilon uit komt.

  Beantwoorden
 • 23 september 2023 om 06:47
  Permalink

  Ik heb vroeger Lancia Ypsilon gereden, super wagen nooit geen problemen…

  Beantwoorden
 • 23 september 2023 om 15:02
  Permalink

  Als het prijsverschil te groot is met het huidige model dan vrees ik voor de verkoopcijfers.

  Beantwoorden
  • 23 september 2023 om 15:51
   Permalink

   Degelijke wagens, ik rij nu al 13 jaar met delta 175000km, enige kost , nieuwe batterij en remmen , banden, de normale slijtage, anders nog nooit kosten gehad en nog evenveel power in motor als nieuw, juist een naaimachintje 🥴👍

   Beantwoorden
 • 24 september 2023 om 11:31
  Permalink

  Ik kom net terug uit Italië. De Ypsilon is een prachtige auto. Ik hoop de nieuwe speodig te zien.

  Beantwoorden
 • 2 oktober 2023 om 08:18
  Permalink

  Ik hoef geen italiaanse troep. 1 keer een alfa romeo gehad. Niets dan ellende. Bovendien zijn italiaanse auto’s niet mooi. Eerder lelijk.

  Beantwoorden
  • 2 oktober 2023 om 14:25
   Permalink

   Als je geen verstand hebt van auto,s moet je een Japanner gaan rijden ,” moet geen Italiaanse troep” zeg je ik zat zonder auto door een Ford die continu stuk was en niks meer opbracht, ik heb een Fiat Idea van de sloop gered met meer dan 300.000 op de teller een 1.4 8 klepper , een gegeven paard kijk je niet in z’n mond , na wat kleine slijtage reparatie,s rij ik er al weer 1,5 jaar mee en ook met de caravan op vakantie geweest , en doet het altijd probleemloos , hoezo Italiaanse troep!!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.