Nieuwe Maserati GranTurismo Folgore: 0-100 in 2,7 sec.

Avant première.

Maserati bleek in de buurt van Pebble Beach te zijn voor de opname van alweer een nieuw model dat in een introductiefilmpje bekeken en besproken wordt door enkele personen. Dit zien we de marketing afdeling van Maserati doen sinds de presentatie van de MC20 en de Grecale. Opvallend is echter dat Maserati ons allen verrast qua timing. Ineens zien we de oogverblindende nieuwe generatie GranTurismo in vol ornaat en vol elektrisch. Dat terwijl een internationale presentatie van het nieuwe vlaggenschip aan de wereldpers nog moet plaatsvinden. De officiële introductie van de nieuwe Maserati GranTurismo is in oktober, vermoedelijk op Europese bodem met de V6 als middelpunt. Dat de hier getoonde Folgore nu al een stapje naar voren mag doen, heeft vooral te maken met het creëren van nieuwe aandacht van het zo belangrijke Amerikaanse publiek. Een soort sneakpreview op weg naar een zeer belangrijke maar ook gewaagde marktintroductie. Het overzeese publiek wil Maserati alvast overtuigen dat elektrisch rijden ook sportief, chique en oogverblindend kan zijn. Maserati toont dus een nieuw soort EV (EV’s zijn vooral klinisch en saai tot nu toe) die overigens pas in 2023 productierijp is.

Uitzinnige prestaties.

In het filmpje zien we designchef Klaus Busse (die inmiddels overal mag opdraven) de GranTurismo Folgore besturen, met naast hem de Italo-Amerikaanse cabaretier en acteur Sebastian Maniscalco. Achterin zien we overigens Chief Communications Officier Maria Conti plaatsnemen. Uiteraard speelt Maniscalco de sceptische argeloze passagier die nog niet zoveel op heeft met zielloze EV’s. Daarmee wordt tevens duidelijk waarom er een communicatiebaas achterin zit en waarom er door Californië wordt gereden met een bekende Amerikaan als ‘objectieve’ passant. Maserati presenteert iets nieuws dat moet worden uitgelegd. Tegen de tijd dat de auto de markt bereikt, is men bekend met het fenomeen. Busse trapt op het gas en de GranTurismo Folgore schiet in duizelingwekkende vaart naar de 100. Dat kan om precies te zijn in 2,7 seconden. De laag en centraal geplaatste (‘Bone’ genaamd) drie elektromotoren met een batterij van ruim 100 kWh, zorgen voor een koppel van 800 Nm en een vermogen van ruim 1000 pk. De top ligt op 320 km per uur. De acteur is intussen alvast overtuigd. Hopelijk leidt al deze marketing tot extra export vanuit Turijn naar de VS. Amerikanen zijn namelijk nog lang niet uitgetankt. De nieuwe Maserati GranTurismo komt esthetisch gezien zeer overtuigend op ons over. Ook het geraffineerde stijlvolle interieur dat we nu voor het eerst al enigszins kunnen zien.

2 gedachten over “Nieuwe Maserati GranTurismo Folgore: 0-100 in 2,7 sec.

 • 6 september 2022 om 21:18
  Permalink

  Mooi ding. Vooral in de video komt het ontwerp beter uit. Mooiere achterlichten dan de vorige versie. Alleen die motor (..) Zal het ooit wennen?

  Beantwoorden
 • 15 september 2022 om 02:58
  Permalink

  Folgore is the Italian word for lightning.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.