Amerikaanse Ferrari-feestjes blijven indrukwekkend

Big Ferrari party.

Het 75 jarige bestaan van Ferrari, laten de vele Ferraristen die de VS rijk is, niet ongemerkt voorbijgaan. Misschien is het wel het grootste Ferrari-land ter wereld. Naast het statussymbool van het merk is het ook pure passie wat voor een fanatieke fanbase zorgt. Wie ooit een hele bonte verzameling aan Ferrari’s in het echt bij elkaar wil zien, kan beter naar Pebble Beach gaan, dan naar Maranello. Tijdens de Monterey Car Week vorige week werd de driekwarteeuwviering rond het Italiaanse sportwagenmerk, op indrukwekkende wijze ingevuld. Overigens is Pebble Beach geen toevallig gekozen mooie locatie waar je ook goed kunt golfen. Hier werden vroeger races verreden over de groen omzoomde slingerwegen, die soms doen denken aan Noord-Hollands duinlandschap. Begin jaren ’50 was Ferrari daar ook al bij (foto onder).

Casa Ferrari.

Een groot aantal exoten uit allerlei jaargangen, verzamelden zich vorige week op het groene duingras voor een strandvilla die voor de gelegenheid omgedoopt was tot Casa Ferrari. Daarbinnen geraakten enkel de meest vaste klanten en dealers van het merk. In de hal stond een Ferrari 250 TR uit 1959 en uiteraard een V12 motorblok te midden van afbeeldingen over de racehistorie. In een ruimte ernaast viel een speciaal ontworpen nieuwe Ferrari kledinglijn voor dames en heren te bewonderen en in de keuken (!) presenteerde het merk uit Maranello haar ongeëvenaarde Tailor Made programma. Waarschijnlijk omdat een auto personaliseren een beetje op kokkerellen lijkt. Ondertussen vond buiten richting zee het Concours d’Elegance plaats, waar Ferrari altijd een grote rol in speelt.

De Amerikaanse klant.

Het is misschien wel de grote diversiteit aan klanten die Ferrari in Amerika vindt, wat ervoor zorgt dat talloze soorten Ferrari’s te bewonderen vallen tijdens een evenement als deze. Van de selfmade man die goede zaken doet, tot de onopvallende verzamelaar. Mensen met een connectie in de autosport of met Italiaanse voorouders. Kortom klanten van allerlei pluimage. Het is dan ook niet zo gek dat rond dit jaarlijkse evenement ook afgevaardigden uit Maranello te vinden zijn, die de huidige productie vertegenwoordigen, maar ook die van de afdeling Ferrari Classiche komen. Over klassieker gesproken; Ferrari is keer op keer het meeste waard op veilingen, die dan ook vaak in de VS worden gehouden. Bekend zijn die van Amelia Island, Monterey en Auburn. In Monterey is via RM Sotheby’s recent nog een Ferrari 410 Sport Spider Scaglietti uit 1955 (zeldzaamheid met V12 4.9 liter, foto onder) voor 22 miljoen dollar verkocht. Menig klant komt tijdens deze veilingen van overzee, maar de meeste zijn toch wel Amerikaans. Kortom hoe chauvinistisch men daar ook is, menig Amerikaans hart gaat sneller kloppen bij het horen van het merk Ferrari.

Een gedachte over “Amerikaanse Ferrari-feestjes blijven indrukwekkend

  • 27 augustus 2022 om 15:10
    Permalink

    Wat zou dit toch mooi zijn bij Alfa. Een veld vol Disco Volantes, SZ’s, Montréals, 8C’s, alle varianten met een Busso-motor en meer.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.