Ontwikkeling Lancia Ypsilon 2024 op stoom

Mogelijk eerste telg op nieuw platform.

Tavares lijkt een liefhebber van het mooie merk Lancia, want hij gaf te kennen dat de verwachtingen rond de herstart voor het merk hoog gespannen zijn en dat men er erg naar uitziet. Het definitieve design van de nieuwe Ypsilon heeft inmiddels groen licht gekregen aldus de CEO. De luxe B-segment Lancia Ypsilon die in 2024 als eerste ten tonele zal verschijnen, na 13 magere jaren zonder nieuwe lanceringen, zal gebruik maken van het nieuwe STLA Small platform. Op dit platform zal ook de volgende generatie FIAT Panda tot stand komen, maar er is een kans dat Lancia de eer krijgt om er als eerste mee de markt op te gaan. Dit jaar krijgen we iets te zien dat met deze nieuwe ontwikkeling te maken heeft beloofde CEO Napolitano afgelopen voorjaar.

Delta als strategische pijler in 2028.

Opnieuw is herhaald dat de Lancia Delta terug zal keren, en dat het trouw zal zijn aan het sportieve DNA van de eerste generatie uit de jaren ’80. Een echte Delta dat het merk internationaal weer meer body moet gaan geven. Dit sleutelmodel verschijnt als elektrische C-segmenter in 2028.

6 gedachten over “Ontwikkeling Lancia Ypsilon 2024 op stoom

 • 31 juli 2022 om 11:47
  Permalink

  Welk model staat er op de foto (in klei)? Doet erg denken aan de Lancia Fulvia concept (2003). Het is em niet, maar welke dan wel? Overigens was en is die Fulvia concept prachtig. Een voorbeeld hoe het wel moet en helaas is deze niet gelanceerd. NB Erg benieuwd wat men van de Delta gaat maken. Die historie is zwaar en de latere Delta’s (uit 1993-1999 en 2008-2014) waren sterk afwijkend van het eerste type.

  Beantwoorden
  • 31 juli 2022 om 11:59
   Permalink

   Lancia Granturismo concept uit 2002 vind ik naar wat zoeken. Ook mooi, vooral de voorzijde.

   Beantwoorden
  • 6 augustus 2022 om 11:28
   Permalink

   Als bezitter van de Lancia Ypsilon met meer dan 100.00 km op de teller hopen we als eerste het nieuwe model te kunnen bestellen.

   Beantwoorden
 • 12 augustus 2022 om 20:28
  Permalink

  Als bezitter van een Delta 844 welke nog regelmatig als koppendraaier figureert ben ik erg nieuwsgierig welke kant het op zal gaan.
  De Alfa Tonale heb ik bekeken, binnenzijde is fenomenaal, de buitenzijde erg wennen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.