Maserati GranTurismo Folgore doet Broomzoom!

Zoevend door de ‘groene hel’.

We zien nu eindelijk duidelijke bewegende beelden van de Maserati GranTurismo Folgore. De testfase bevindt zich in een vergevorderd stadium en deze rondje op de Nürburgring lijken meer op een traditionele publiciteitsstunt met preproductiemodellen kort voor de lancering. Nogmaals; we waarderen het feit dat Maserati voor een evolutie van de eerste generatie GranTurismo heeft gekozen enorm. Het schijnt dat de elektrische Folgore die je hier ziet nog iets langer op zich laat wachten qua marktintroductie, maar duidelijk is wel dat dit ergens in 2023 zal plaatsvinden, kort na de presentatie van de benzinevariant eind dit jaar.

EV met sound!

De Folgore zal drie elektromotoren gebruiken en in de meest extreme versie maar liefst 1200 pk produceren. Let trouwens op de toch wel interessante brom bij lage toer… eh haha snelheid en een soort buitenaardse zoemklank die erbij komt bij hogere snelheid. Het kleine jongetje in ons mist de einddempers nog als friet zonder mayo, maar hé alles went uiteindelijk nietwaar? De wegligging lijkt optimaal als je dit zo ziet. Geniet van dit filmpje van Car Spy Media.

3 gedachten over “Maserati GranTurismo Folgore doet Broomzoom!

 • 2 augustus 2022 om 11:15
  Permalink

  Het wordt erop of eronder voor Maserati met dit model. Van de “grote” 3 (Ferrari, Lamborghini en Maserati) is Maserati het verst gevorderd met elektrificering. Als dit model Granturismo aanslaat dan is dat een enorme mijlpaal. Het zal een dubbeltje op zijn kant worden, tussen slagen en falen. De nieuwe generatie kopers is aan zet. Ondertussen eet ik ook vaker vegetarisch of een 0.0- biertje. En die smaken al steeds beter…

  Beantwoorden
 • 2 augustus 2022 om 12:04
  Permalink

  @Rob LOL! (een groot voordeel.. eigenlijk wordt het voor alle merken in de wereld een dubbeltje op z’n kant de komende jaren)

  Beantwoorden
  • 5 augustus 2022 om 05:48
   Permalink

   Wie het laatst lacht inderdaad.. tot voor kort hadden de Chinezen de beste kaarten, want -nog steeds- de hele keten in hun macht (grondstoffen tot assemblage) en een enorme thuismarkt. Maar het blijven wel dogmatische mannetjes die snel in hun trots gekrenkt zijn. Zie COVID-19 en Taiwan.
   Misschien heeft Europa nog een kans, hoewel Italië -helaas- nog meer op zijn tellen moet letten.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.