Fiat presenteert morgen de Fastback

3 augustus.

Morgen zal in Brazilië de presentatie plaatsvinden van de productieversie van de FIAT Fastback. Een concept werd al in het verre 2018 aan de wereld getoond, wat een vooruitblik bleek op een nieuwe focus voor FIAT in Brazilië. FIAT dat in Brazilië mateloos populair is in het kleinere segment, wil namelijk het compacte middensegment veroveren. FCA heeft na de opening van de nieuwe fabriek in Pernambuco (wat tevens de productielocatie van de Fastback zal zijn) al een grote stap in deze richting gezet, door de productie en verkoop van de Jeep Renegade. Hiervan zijn op Braziliaanse bodem inmiddels al meer dan 400.000 eenheden van verkocht. In dit segment zal de Fastback ook gaan opereren.

Grotere FIAT’s.

Brazilië was al gewend geraakt aan grotere FIAT’s dankzij de Toro pick-up en ook de look van een SUV is sinds de lancering van de nu al succesvolle Pulse, niet meer iets waar men aan moet wennen. Er lijkt een nieuwe meer welvarende klantenkring te zijn aangeboord, die dankzij toenemende welvaart een Argo in kunnen ruilen op de reeds genoemde kleine SUV. FIAT staat tegenwoordig voor jong en dynamisch in Brazilië en heeft haar gamma volledig op peil. Van alle bestaande modellen zijn dit jaar updates gelanceerd, te herkennen aan een voorzijde met letterlogo, zoals de Pulse die ook heeft en de Fastback die we morgen gaan zien ook. Fiat heeft in Brazilië dus een heel duidelijk familiegezicht.

Coupé SUV…

Het is een configuratie die we optisch gezien maar niet kunnen waarderen, maar de wereld vraagt er nu eenmaal om. De FIAT Fastback zoals die morgen aan de wereld getoond wordt, zal naar onze verwachting niet veel afwijken van het studiemodel uit het designcentrum in Betim, die je hierboven ziet. Project 376, oftewel de FIAT Fastback dit najaar in drie uitrustingsniveau’s die tegenwoordig Drive, Audace en Impetus heten. De 1.0 Turbo 200 Flex met CVT automaat. De 1.3 Turbo Flex die in de folder staat als Turbo 270. Begin volgend jaar volgt een topmodel met 125 pk 1.3 Turbo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.