Preproductie Alfa Romeo Tonale komt op gang

Al het goede komt langzaam.

In aanloop naar de fusie heeft het winnende concept Alfa Romeo Tonale een ontwikkelingsfase ondergaan waarbij soms het licht in het lab gewoon uit bleef. Met de vorming van Stellantis kwam er weer vaart in en werden sommige zaken zelfs gewijzigd. Nabij Pomigliano d’Arco, de productielocatie van de C-segment SUV, werd deze met Tonale’s volgeladen truck gespot. Zeven stuks. Het is dus duidelijk dat er begonnen is met de eerste productiefase. Een testfase waarbij de daadwerkelijke assemblage wordt getest en de auto’s vervolgens op de weg een korte proef ondergaan. In aanloop naar de definitieve productiestart begin volgend jaar, kunnen zo de puntjes op de ‘i’ gezet worden.

Scherp gelijnd front.

We zien de voorzijde nu ook een beetje. Het concept kennende gaat Alfa’s nieuwe gezicht weer bestaan uit soort strak vormgegeven omkadering waarin lichtunits verzonken liggen. Een prachtig stijlelement dat bijvoorbeeld ook op de 159 ook na jaren nog altijd het oog streelt. De uitsparing vormt op de Tonale bijna één snede met de ruimte waarin Alfa’s scudetto is geplaatst. Dat doet ons denken aan Bertone’s concept genaamd Pandion uit 2010 (zie detail boven). We verwachten dat de Giulia en de Stelvio spoedig op deze stijl zullen aansluiten middels een grondige update. De Tonale, die als milde en plug-in hybride geïntroduceerd zal worden, lijkt een onderscheidende compacte SUV te worden. Met juiste eigenschappen is er weinig fantasie voor nodig om te begrijpen dat dit model nog weleens aan zou kunnen slaan bij het grote publiek. Vooral als je beseft dat de meeste SUV’s in deze klasse nogal…. saai zijn om te zien. Over een klein jaar ongeveer staat ie bij de dealer. Naast de Alfa zal er een Dodge versie voor de VS (Hornet) geproduceerd gaan worden. Pomigliano kan zo uitkijken naar de nodige productiviteit.

5 gedachten over “Preproductie Alfa Romeo Tonale komt op gang

 • 10 juli 2021 om 13:47
  Permalink

  Nu nog zorgen dat de After sales bij de Alfa dealer een keer goed komt, en dan niet dat je de auto voor de tweede keer ophaalt met de zelfde klacht en de eigenaar mee loopt naar de auto en ook ziet dat er niets van de klacht is hersteld en dan doodleuk je de auto mee geeft voor weer een nieuwe afspraak, dat hebben dealers met die Duitse merken wel een stuk beter, want in mijn geval was vast de auto niet meer mee gegeven voor een derde afspraak, dit heb ik ook nog even in de Alfa enquête aan gegeven.

  Beantwoorden
 • 10 juli 2021 om 20:26
  Permalink

  Al het goede komt wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel langzaam.

  Beantwoorden
 • 12 juli 2021 om 08:41
  Permalink

  Ik vind het al triest genoeg dat we nu moeten zeggen dat een SUV hok het goede nieuws is uit de hoek van Alfa! Ik vind het maar triest…

  Beantwoorden
 • 12 juli 2021 om 16:49
  Permalink

  Het heeft geen zin om automodellen te maken, waar nauwelijks vraag naar is, dus dan kom je al snel terecht bij de populaire SUV. Ik heb zelf een Mito, maar gezien de vele verkeersdrempels en andere wegobstakels koop ik de volgende keer een SUV. De overheid dwingt ons in in dit soort voertuigen, dus dan maar in een zwaardere SUV, die ook nog eens veel meer brandstof gebruikt. Onze overheid is goed bezig! Ik heb al een mooie Jeep op het oog, wel een diesel!

  Beantwoorden
 • 12 juli 2021 om 22:33
  Permalink

  Ieder zn ding uiteraard maar ik zal voor geen goud een SUV kopen! Totaal onzinnige auto’s voor hier en naar mijn mening ook gewoonweg lelijk en inderdaad extra onzuinig…

  Ik snap heel die hype echt niet. Doe mij dan maar gewoon een station, maar helaas heeft Alfa dit niet meer en in NL ook steeds minder, je word gewoon gedwongen om over de grens te kijken.

  Je vind hier in NL alleen SUV’s, te dure autos door onze geweldige BPM (want de vervuiler moet betalen toch. Volgens mij moet men in Den Haag eens gaan kijken naar de industrie, wat ze niet zullen doen want het is makkelijker om meer belasting te vragen aan de burger).

  Om dan terug te komen op Alfa, dan kom je als sportief merk in je (zoveelste) herlancering met een SUV! Wat een trieste bedoeling, sorry dat ik het moet zeggen hoor.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.