Presentatie F1 bolide Alfa Romeo Sauber C37 op 20 februari

Op 20 februari zal Alfa Romeo’s terugkeer in de F1 gemarkeerd worden door de presentatie van de C37. Het klinkt misschien een beetje als een Franse Crossover uit het kleinere segment, maar het gaat toch echt om een nieuw samengestelde F1 bolide waar het legendarische Milanese merk z’n rentree meer zal maken. Achter het stuur zoals gezegd kruipen respectievelijk de Monegask Charles Leclerc en de Zweed Marcus Ericsson. De eerste race is op 25 maart in Melbourne tijdens de GP van Australië.

Volgens Ericsson is de samenwerking met Alfa Romeo een geweldige persoonlijke springplank. Voor Sauber moet het een grote stap voorwaarts zijn, aldus de Zweed die een vierde seizoen bij het Zwitserse team beleefde dat nogal teleurstellend verliep. Leclerc is het met hem eens en denkt dat het nieuwe motorblok voor een sprong voorwaarts kan zorgen. Dat kan het debuut in de F1 voor de Monegask in potentie meteen al memorabel van karakter maken.

4 gedachten over “Presentatie F1 bolide Alfa Romeo Sauber C37 op 20 februari

 • 31 januari 2018 om 12:44
  Permalink

  Sorry, maar ik kan nog steeds niet enthousiast worden dat Alfa een stickertje gaat plakken op een Ferrari motor bij een team dat laatste werd verleden jaar.

  Er zijn zoveel mogelijkheden in de autosport voor veel minder geld, wat wel de naam Alfa waardig is: bijvoorbeeld de nieuwe TCR klasse, GT4 voor de C4 en de Indycar zoekt ook nieuwe motorlevernancies.
  Persoonlijk hoop ik dat Alfa terug keert naar Le Mans met de nieuwe regels van 2020., maar liever niet de DTM met zijn saaie optochten.
  Allemaal voor een fractie van het budget wat nu verspild wordt.

  Beantwoorden
 • 31 januari 2018 om 20:05
  Permalink

  @mark .

  Weet je wel wat voor PR de formule 1 is

  En nee het is geen sticker maar een serieus team van alfa monteurs .
  En die gasn er beetje bij beetje een echte alfa van maken .

  Beantwoorden
 • 1 februari 2018 om 12:51
  Permalink

  Als je auto’s telkens achteraan eindigen is de F1 helaas geen goede PR….

  Een gigant als Toyota heeft het ook geprobeerd met een budget vele malen dat van Alfa.
  Momenteel zijn zelfs topteams als McLaren en Williams niet meer in staat om te strijden voor de overwinning, ik zie Alfa niet graag als enkel veldvulling.
  Liever zie ik Alfa in een raceklasse waarin zie meestrijden voor de overwinning en de F1 is helaas ook niet de meest spannende raceklasse.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.