SCOOP: Is dit de nieuwe C-segment Fiat?

Quattroruote

Volgens de welingelichte Italiaanse bron Quattroruote, is deze geheimzinnige en vreemd ogende Linea, een nieuwe C-segment Fiat in wording. De camouflage is volgens het magazine dat in de deze week uitgekomen laatste editie hierover schrijft, een hint over de toekomstige productielocatie van een sedan, hatchback en stationwagon. Daarmee is de verwachting dat Fiat misschien een op de Chinese Viaggio (plus Dodge Dart) en Ottimo gebaseerde Europese versie zal lanceren, bijna een jaar na dato toch definitief van de baan. Dat Fiat een compacte C-segment auto heeft aangekondigd voor de regio EMEA klopt inderdaad en konden we reeds zien in de afgelopen voorjaar gepresenteerde plannen.

fiat global

Het Turkse jasje uit Bursa is een aanwijzing dus, evenals het feit dat dit model al voor volgend jaar op de rol staat als sedan (hatchback en SW in 2016). Ook lijkt het erop dat het platform onder deze Linea duidelijk breder is dan die van de Punto. Men gaat uit van de B-Wide bodem waar de hogere 500L, Renegade en straks de 500X  gebruik van maken. Toch is het ook niet onmogelijk dat het hier om iets anders gaat, zoals bijvoorbeeld de aanstaande vijfdeurs 500. Hoewel deze volgens de agenda pas in 2016 komt, kan het best zijn dat FCA de concurrentie wat van de wijs wil brengen wat de volgorde betreft. En offensief van Fiat in het C-segment gaat overigens in tegen Marchionne’s pleidooi van de afgelopen jaren, om niet langer in dergelijke segmenten voor de massa te produceren.

Aan de andere kant heeft men ook laten weten dat Fiat een ruime en praktische goedkope auto wil produceren. Pomigliano d’Arco hoopt al maanden, dat het dit model mag produceren naast de Panda. Investeringen rond dit model zouden zich al in een prille voorbereidende fase bevinden volgens sommige bronnen rond de fabriek in de regio Campania. Maar in dat geval zou het in eerste instantie om een hatchback gaan. Hoewel compacte sedans weer iets populairder zijn geworden hier in het westen, betwijfelen we of Fiat wat met deze markt wil doen. De Turken kunnen op dezelfde basis wellicht rekenen op een versie met nieuw nationaal logo als opvolger van de daar zeer succesvolle onlangs gewijzigde Linea.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.